back

Нарада щодо реорганізації районних державних адміністрацій

18 січня 2021

 

 Сьогодні, 18 січня, голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів нараду щодо реорганізації районних державних адміністрацій за участю своїх заступників, керівника апарату та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

   Нагадаємо, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 року №807-ІХ “Про утворення та ліквідацію районів” утворено Ніжинський район у складі територій 17 громад.

   Зараз відбувається процес реорганізації виконавчих органів влади. Чернігівською облдержадміністрацією затверджені відповідні комісії з проведення реорганізації Бахмацької, Борзнянської, Носівської та Бобровицької РДА шляхом приєднання до Ніжинської районної державної адміністрації.

  На нараді були обговорені питання порядку здійснення заходів з реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються, нової структури Ніжинської районної державної адміністрації та інших заходів передбачених чинним законодавством.

   Керівник апарату Тетяна Липко ознайомила присутніх з новою структурою та граничною чисельністю працівників Ніжинської районної державної адміністрації, затвердженою відповідним розпорядженням голови РДА від 16 січня 2021 року №5-о.  Крім того, вона наголосила, що від сьогодні Ніжинська, Бахмацька, Борзнянська, Носівська, Бобровицька РДА працюють як одне ціле з вирішенням всіх робочих питань у центральній садибі, тобто у  Ніжинській районній державній адміністрації.  У зв’язку з цим, Тетяна Липко окремо зупинилась на рекомендаціях щодо належного забезпечення процесу документування управлінської діяльності, алгоритму передачі майна районними державними адміністраціями, що реорганізуються та передачі архівів структурних підрозділів. Також обговорили деякі організаційні питання процедури звільнення та працевлаштування працівників, попередження про зміну істотних умов праці та скорочення державних службовців.

   Під час наради також обговорили ще ряд актуальних питань, зокрема, підготовки матеріалів на чергову сесію районної ради, роботи медичних установ та передачі об’єктів комунальної власності та майна комунальних установ освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я у власність територіальних громад.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності,

діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА