back

Стан захворювання на COVID-19 та виконання доручень голови райдержадміністрації – основні питання розширеної оперативної наради очільника району

30 листопада 2020

Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів розширену робочу нараду за участю заступників Сергія Батрака та Людмили Желади, керівника апарату Тетяни Липко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та міськрайонних установ.

 

У ході роботи було обговорено два важливих питання. Перше – це стан санітарно-епідеміологічної ситуації та захворювання на COVID-19 та .роботи медичних закладів району. Так, за словами завідувача Ніжинським міськрайонним відділом ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Юрія Наріжного за минулий тиждень у районі на COVID-19 захворіли 92 особи. Всього з початку року зареєстровано 583 випадків захворювання, з яких 67 осіб – це медичні працівники. Одужали 355 осіб. На минулому тижні. було виконано 132 ПЛР-досліджень. Найбільше хворих у Лосинівці, Вертіївці та Ніжинському.

 

Про заходи, які вживаються Ніжинською поліцією до порушників карантину та проведення профілактично-роз’яснювальної роботи доповідала Інна Музиченко.

 

Голова райдержадміністрації наголосив працівникам відповідних структурних підрозділів РДА на активізації роботи з перевірки стану дотримання суб’єктами господарювання району карантинних заходів й обмежень та проведення необхідної роз’яснювальної роботи.

 

Як повідомив генеральний директор КНП «Ніжинська ЦРЛ» Юрій Солодько наразі 29 хворих на коронавірус перебувають на стаціонарному лікуванні. Залишається потреба у забезпеченні медичного закладу кисневими концентраторами, яких вкрай не вистачає. Крім того, є проблема із резервним електропостачанням. Генератор є тільки в інфекційному відділенні і потрібно ще хоча б два. І до всього проблема з медичними кадрами, багато лікарів хворіють. Але, попри все, лікарня медичну допомогу надає і разом з районною державною адміністрацією вживає усіх необхідних заходів щодо пошуку шляхів фінансування.

 

Наступне питання, яке обговорили учасники наради, стосувалось виконання доручення голови райдержадміністрації від 30.10.2020 №01-11\3227 за підсумками наради з кадрових питань, протокольного доручення голови райдержадміністрації від 17.11.2020 за підсумками наради з новообраними головами ОТГ та керівниками структурних підрозділів РДА з питання перспективи функціонування бюджетних установ з 01 січня 2021 року та інших напрямків роботи. Були заслухані звіти керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

 

За підсумками проведення наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень, зокрема, щодо розробки алгоритму дій структурних підрозділів по напрацюванню конкретних пропозицій по передачі майна комунальних установ в об’єднані територіальні громади, підготовки відповідної документації, працевлаштування людей тощо.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА