back

Обговорили актуальні питання соціально-економічного життя району

03 серпня 2020

 

 

   Сьогодні, 03 серпня, відбулась розширена нарада з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова районної державної адміністрації Григорій Ковтун. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак та Людмила Желада, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних установ.    

  Присутні коротко озвучили стан справ у відповідних галузях, основні напрямки діяльності та проблемні питання, які потребують нагального вирішення.

   За словами заступника генерального директора КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» Алли Бондаренко в інфекційному відділенні лікарні зростає кількість хворих з вірусними пневмоніями. За період з квітня по теперішній час 8 хворих з підвердженим діагнозом COVID-19 були переведені у Ніжинську міську лікарню, яка є опорною. Як зауважив керівник КНП «Ніжинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар, станом на сьогодні у районі ще +6 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

  На постійному контролі питання виплати заробітної плати бюджетникам, розрахунків за енергоносії, про що також йшла мова під час наради.

  У закладах соціальної сфери триває підготовка до опалювального сезону.

      Фактично завершено збирання ранніх зернових на 80 відсотках від запланованих площ посіву. Першими завершили збирання ТОВ «Ніжин Агро», СПОП «Ксена», СТОВ «Рід», ТОВ «Агро-Надія», ПП «Агропрогрес». Одночасно ведеться підготовка площ під посів озимого ріпаку.

  В активній фазі - санаторно-курортне лікування учасників АТО, чорнобильців, осіб з обмеженими фізичними можливостями. Управління соціального захисту населення забезпечує їх заїзд в оздоровчі заклади.

   Продовжується підготовка до традиційного районного фольклорно-мистецького свята «Скарбниця зоряних талантів», яке  буде проведено онлайн, а також заходів до Дня незалежності України.

     З 1 серпня почали діяти нові правила адаптивного карантину. З відповідною Постановою КМУ від 01 серпня 2020 року щодо нових рівнів епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції ознайомив присутніх начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко. Залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони поділено на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону. 

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА