back

Народний депутат Валерій Зуб з робочим візитом на Ніжинщині

25 жовтня 2019

Сьогодні, 25 жовтня, з робочим візитом на Ніжинщину завітав народний депутат України Валерій Зуб. Разом із головою районної державної адміністрації Вячеславом Івашиним він зустрівся з активом сіл Ніжинське і Кропивне та очільником сільської ради Володимиром Орлом.

 

Перш за все Валерій Зуб ознайомив всіх із напрямом своєї діяльності, як депутата, напрацьованими законодавчими змінами і деякими вже проголосованими законами, а їх більше двохсот. Зупинився більш детально на законопроектах й програмах, що стосувались покращення стану онкологічної допомоги, недопущення фальсифікації медичних препаратів, щодо впливу радіоактивного опромінення, страхової медицини тощо.

 

Обговорюючи з активом села Ніжинське впровадження медичної реформи в Україні, народний депутат наголосив на збереженні і необхідності відновлення державного фінансування фельдшерських пунктів в селах. Зауважив, що цю ідею підтримує і Міністерство охорони здоров’я.

 

Разом з керівництвом району та громади Валерій Зуб відвідав у Ніжинському будівництво дитячого садка, школу, де саме зараз розпочались роботи по будівництву внутрішнього санвузла, оглянув футбольне поле зі штучним покриттям. Ще раз обговорив із головою райдержадміністрації Вячеславом Івашиним питання нагальної необхідності будівництва Центру фізичної культури та спорту в селі Талалаївка, де жителі новоутвореної громади, як і всього Ніжинського району, зможуть активно займатися різними видами спорту та дбати про своє здоров’я завчасно.

 

У селі Кропивне посадовці відвідали навчально-виховний комплекс, поспілкувались із школярами. Валерій Зуб запросив старшокласників на екскурсію до Верховної Ради та познайомився із першачками, які із задоволенням ходять до Нової української школи. Гості відвідали і дошкільну групу та оглянули її інфраструктуру. А також відповіли на питання, що турбували жителів населеного пункту.

 

У Ніжинській центральній районній лікарні народний депутат зустрівся із колективом, розповів про хід реформи охорони здоров’я для вторинної ланки медицини й фінансування галузі у наступному році. Лікарів турбували питання погашення заборгованості по заробітній платі, потреби кваліфікованих кадрів та перспективи госпітального округу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації