back

Пріоритетом в галузі інфраструктури є відновлення автошляхів - Міністр інфраструктури України Володимир Омелян

19 березня 2019

Учора до Ніжинської районної державної адміністрації завітав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян з робочим візитом, в рамках якого відбулась його зустріч з громадськістю Ніжина та району.

 

Участь у зустрічі також взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, радник голови облдержадміністрації Володимир Ткач, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Юрій Мартинов та директор ТОВ «Ніжинська ПШМК» Михайло Гавриленко.

 

Виступаючи перед присутніми міністр зауважив, що Президент України Петро Порошенко визначив пріоритетом в галузі інфраструктури відновлення українських автошляхів. «Було створено Дорожній фонд, який вже більше року успішно працює. Кожен водій, який заправляє свою машину, має знати, що у 2018 році 50%, у 2019 − 75%, а з 2020 року 100% податків з акцизу на пальне будуть йти виключно на дороги. Фактично за останні декілька років відремонтовано 7 тисяч кілометрів, і Чернігівська область не є виключенням. Завдяки Дорожньому фонду в цьому році Чернігівщина отримає понад 500 млн. грн. на обласні дороги, 300 млн. – на дороги державного значення,» - наголосив Володимир Омелян.

 

Також міністр закликав присутніх до активної громадської позиції щодо збереження доріг від руйнування важковаговими автомобілями, особливо в сільській місцевості, де шляхи не витримують і 40 тонн. Володимир Володимирович запропонував боротися з такими водіями-порушниками за допомогою зважувальних комплексів, що цьогоріч закупили близько сотні, на яких чергуватимуть разом з державними інспекторами представники громад. Спільними зусиллями ми навчимо водіїв та власників підприємств ставитись відповідально до українських доріг. Тим паче громади, утворені в рамках реформи децентралізації, отримали більші бюджети і разом з тим більшу відповідальність за розвиток інфраструктури своїх територій, і її збереження в тому числі. Які б лікарні, садочки та школи ви не побудували, - все це знаходиться посеред пустелі, якщо до них немає доріг. Тому вкладати кошти потрібно, в першу чергу, в дороги.

 

Присутня громада цікавилась питанням збільшення вагонів електричних потягів, що рухаються з Ніжина до Києва. Міністр пообіцяв обговорити цю проблему на робочій зустрічі з міським головою столиці, адже ніжинці, працюючи у Києві, сплачують туди свої податки. Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин підкреслив, що для жителів не тільки міста, а й району це питання дуже важливе та піднімалось громадою неодноразово, тому потребує обов’язкового вирішення. Також очільник району подякував керівнику ТОВ «Ніжинська ПШМК» Михайлу Гавриленку за співпрацю та роботу по відновленню доріг Ніжинщини.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА