back

Громадські обговорення Планів розвитку у селах Данина та Бурківка

28 січня 2019

Перегляд ставок орендної плати за невитребувані паї, інвентаризація земель, в тому числі колективної власності, лісових смуг, польових доріг, – усе це дає можливості громадам збільшити власні надходження до бюджетів, - наголошував перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак під час громадських обговорень Планів соціально-економічного розвитку у селах Данина та Бурківка.

Хоча уже зараз власні надходження місцевих бюджетів збільшились у порівнянні з 2015 роком у два-три рази, а по деяким сільським радам у п’ять-шість. Усе це – результат впровадження реформи децентралізації, що передбачає надання більших повноважень громадам, і в першу чергу фінансових. Та варто не забувати і про власну активність громад у збільшенні надходжень. Адже саме тоді буде йти мова про бюджети розвитку територій.

І хоча данинська та бурківська громади мають обмежені бюджети, проте тут заплановано реалізувати заходи на покращення життєзабезпечення населення. Як-от, ремонт доріг, вуличного освітлення, приміщень фельдшерських пунктів, здійснення топографічної зйомки земель та подальшого виготовлення генеральних планів населених пунктів.

А завдяки переданих Урядом повноважень обласній державній адміністрації по здійсненню ремонту автомобільних доріг місцевого значення, тенденція відновлення автошляхів на Чернігівщині, і Ніжинщині зокрема, покращилась. Минулого року у Ніжинському районі вдалося відремонтувати дороги майже на 18 млн. грн. Цьогоріч, серед інших, заплановано здійснити ремонт на відрізку Лосинівка – Данина - Шатура, а в с. Данина завдяки виготовленій сільською радою проектно-кошторисної документації ще й дороги по вул. Травнева на суму 1 млн. 300 тис. грн.

Для бурківчан відремонтують дорогу у 2020 році на відрізку Черняхівка – Бурківка, - повідомив громадськості перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак. Важливо, аби державна політика в цьому напрямку не змінилась в майбутньому, - наголосив посадовець.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА