back

Відбулись змагання на кубок Ніжинського району з футзалу

05 березня 2018

24 лютого та 3 березня у СК «Зірка» у м. Ніжині відбувся кубок Ніжинського району з футзалу. У турнірі взяло участь 14 сільських команд, які були розподілені на дві групи. У ході групового етапу фаворити без особливих зусиль зуміли пробитися до фінальної частини – «АгроДім» (с. Кунашівка), ФК «Україна1» (с. Крути), «Фенікс» (смт. Лосинівка), «Єдність» (с. Данина, с. Шатура). Саме ці чотири команди визначали переможця. Команди, що посіли 3-6 місця у групах змагалися за Малий кубок району, і лише останні місця були змушені покинути турнір уже на стадії групового етапу – це минулорічний фіналіст «Штурм» (с. Черняхівка), що стало великою несподіванкою і дебютант «Легіон» (с. Станція Лосинівка).

3 березня точилися основні баталії кубку Ніжинського району з футзалу. У Малому кубку шанси всіх команд були рівними, всі могли поборотися за здобуття трофею. У напруженій боротьбі визначилася четвірка кращих «Фортуна» (с. Ніжинське), яка здолала ФК Липів Ріг 6:3 і «Колос» (с. Безуглівка) 13:6; ФК «Ветеран» , який переміг «Блискавку» з Вертіївки 3:0 і «Фортуну» (с. Ніжинське) 7:4; «Старт» (с. Талалаївка), котра виграла «Колос» з Безуглівки 7:1 і ФК Липів Ріг 9:1 та ФК «Україна2» (с. Крути) вигравши 3:0 «РІД» (с. Сальне) і 4:1 «Старт» з Талалаївки.

У півфіналі ФК «Україна2» (с. Крути) грала з «Фортуною» (с. Ніжинське) і лише в середині другого тайму зуміли дотиснути опонентів 7:3, а в другому матчі була справжня драматургія, «Старт» (с. Талалаївка) в основний час зігравши внічию 2:2 з ФК «Ветеран», у серії 7-ми метрових ударів переміг 3:2.

Фінал приніс вболівальникам справжню насолоду, чудова гра двох рівних команд, з емоціями, з накалом, з інтригою. Цілком справедливо, що все вирішили післяматчеві 7-ми метрові удари, адже основний час закінчився з рахунком 1:1. Героєм гри став Олександр Коваль з Талалаївки, який відбив 2 удари суперника, а талалаївські хлопці тричі зуміли забити 3:1 в серії. «Старт» (с. Талалаївка) володар Малого Кубку Ніжинського району з фут залу 2018 року.

Головну увагу вболівальників привертала фінальна частина. Усі команди були сильними, мотивованими. Не витримав темпу гри «АгроДім» (с. Кунашівка), котрий всі матчі програв, але у кожному з яких демонстрував справжній чоловічий характер.

За медалі билися ФК «Україна1» (с. Крути), «Фенікс» (с. Лосинівка), «Єдність» (с. Данина, с. Шатура) і саме очні зустрічі між цими командами і визначили переможця. Ним стала, вперше в історії проведення футзалу, «Єдність» (с. Данина, с. Шатура), яка зіграла в нічию 2:2 з Крутами і виграла «Фенікс» 9:3 і за кращою різницею забитих та пропущених голів перемогла. Друге місце - за найтитулованішою командою «Україна1», і третім місцем задовільнився «Фенікс».

Усі команди отримали заслужені нагороди від Федерації футболу Ніжинського району, Ніжинської районної державної адміністрації, Ніжинської районної організації «Колос». Очільник району Вячеслав Івашин вручив кубки переможцям та медалі призерам, побажав усім учасникам перемог у наступних турнірах. На церемонії нагородження панувала справжня святкова атмосфера, команд вітали оплесками вболівальники. Свято спорту вдалося.

Висловлюємо подяку працівникам спортивного залу, котрі допомагали в організації проведення турніру та МЦ «Спорт для всіх», в особі Сергія Півня, за співпрацю.

Олексій Чернета, голова Федерації футболу Ніжинського району

Фото Євгенії Нечваль