back

Чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації

08 квітня 2015

07 квітня 2015 року відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, яке провів голова Громадської ради Микола Науменко. Участь у її роботі взяли 15 членів Громадської ради з 19 за списком, перший заступник голови РДА Сергій Батрак, начальник Управління Держземагенства в Ніжинському районі Тамраз Арвахі, представник екологічної інспекції Володимир Олуковатий, голова ГО «Ніжинське антикорупційне бюро» Михайло Булигін, працівники сектору інформаційної діяльності так комунікацій з громадськістю РДА.

Учасники зібрання розглянули питання порядку денного.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак інформував присутніх про виконання в районі Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Представники інститутів громадянського суспільства отримали від посадовця вичерпні відповіді на всі питання, які їх цікавили.

Про питання щодо стану використання земельних та лісових ресурсів у районі присутніх інформували начальник Управління Держземагенства в Ніжинському районі Тамраз Арвахі та представник державної екологічної інспекції Володимир Олуковатий.

За результатами голосування члени Громадської ради більшістю голосів підтримали рішення про ініціювання спрощення процедури переведення покинутих приватних ділянок до комунальної власності з подальшою передачею у користування; звернення до компетентних органів щодо повернення лісів у власність територіальних громад; підтримати і прискорити проведення територіальної реформи в районі; підготувати звернення щодо переведення функції надання дозволів і ліцензій на транспортні послуги від обласної адміністрації до районної; підготувати звернення до керівництва облдержадміністрації щодо призначення на посаду голови Ніжинської районної державної адміністрації голову Громадської ради при Ніжинській РДА Миколу Науменка та провести розширене засідання Громадської ради за участю всіх кандидатів на цю посаду та ін.

Наступне засідання Громадської ради призначено на 23 квітня 2015 року та затверджено порядок денний:

1. Про план заходів до Дня пам’яті та примирення і дня Перемоги.

2. Про стан користування комунальним майном, яке знаходиться у власності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

3.Про висунення кандидатів на голову Ніжинської райдержадміністрації.

4. Різне.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА