back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

11 січня 2021

 

  Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів розширену робочу нараду з актуальних питань життєдіяльності району за участю першого заступника Сергія Батрака, керівника апарату Тетяни Липко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

   Перше питання, яке обговорили присутні учасники наради стосувалось утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняють роботу у відповідності до нового адміністративно-територіального устрою згідно з Постановою КМУ №1321.

   Наступне питання  - про передачу об’єктів комунальної власності та майна комунальних установ освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я у власність територіальних громад та проблемні ситуації, які виникають у процесі. Звітували керівники відповідних підрозділів.

    Не оминули увагою і ситуацію із захворюваністю на COVID-19. За словами керівників медичних установ захворюваність на коронавірус серед мешканців району дещо знизилась. Всього з початку року зареєстровано 950 випадків, активних хворих – 188. На стаціонарному лікуванні у Ніжинській центральній районній лікарні перебувають 6 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 13 осіб з діагнозом пневмонія. До речі, відділення лікарні, що надають допомогу таким хворим у повному обсязі забезпечені медикаментами та киснем.

    Також заслухали інформацію про підсумки минулого фінансового року та стан заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетних установ і оплаті за енергоносії.

     Крім того, всі присутні керівники доповіли про проведену роботу, плани на найближчу перспективу, озвучили проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення.  

   

  Відділ організаційної та інформаційної діяльності,

  діловодства та контролю Ніжинської РДА