back

Голова райдержадміністрації провів нараду з керівниками медичних установ

28 грудня 2020

  Актуальні питання медичної галузі району обговорили сьогодні на нараді з керівниками медичних установ, котру провів голова райдержадміністрації Григорій Ковтун.  Серед головних – забезпечення подачею кисню ліжкового фонду Ніжинської ЦРЛ, використання бюджетних коштів виділених Національною службою здоров'я України, стан захворюваності на COVID-19,  перспективи фінансування первинної та вторинної ланки медицини у наступному році.

    Генеральний директор КНП «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар зауважив, що медикаментами заклади первинної ланки забезпечені, заборгованості за енергоносії нема, аванс виплачено вчасно, ситуація щодо передачі фельдшерських пунктів громадам контрольована. Що стосується захворюваності на COVID-19, станом на 27 грудня у 28 жителів району підтверджені діагнози  інфікування. Всього з початку року зареєстровано 920 випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих у Вертіївці, Лосинівці, Талалаївці.

    Також було проаналізовано фінансову спроможність амбулаторій та стан забезпечення кадрами медичних закладів.

     Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» Юрій Солодько доповів про ситуацію щодо використання коштів субвенції з державного бюджету, а це 4 млн.грн., для забезпечення киснем лікарень, що лікують хворих на COVID-19. На ці кошти буде придбано кисневу станцію та ще 5 кисневих концентраторів. Нагадаємо, що 26 таких концентраторів для надання необхідної допомоги пацієнтам лікарня вже має. Крім того, є ще 3 апарати ШВЛ.

   Із проблем – заборгованість за енергоносії, яку планується погасити у першій декаді січня 2021 року за рахунок коштів НСЗУ – повідомила головний бухгалтер Ніжинської ЦРЛ Євдокія Кривенко.

     Підводячи підсумки наради, Григорій Ковтун наголосив на тісній співпраці з територіальними громадами у питаннях фінансової підтримки медичних закладів та їх максимальному збереженні, зокрема районної лікарні, щоб жителі мали можливість отримувати якісні медичні послуги.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності,

діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА