back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

07 грудня 2020

 

  Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів розширену робочу нараду за участю заступників Сергія Батрака та Людмили Желади,  керівника апарату Тетяни Липко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

  Найактуальніші питання життєдіяльності району, які вкотре були обговорені присутніми учасниками наради, – це ситуація із захворюваністю на COVID-19,  роботи медичних закладів,   реформування комунальних закладів району та передачі їх до комунальної власності об’єднаних територіальних громад, а також стану заборгованості з виплати заробітної плати.

 Як повідомив генеральний директор КНП «Ніжинська ЦРЛ» Юрій Солодько, на стаціонарному лікуванні перебувають 27 хворих на коронавірус та 17 осіб з вірусними пневмоніями. Наразі  у медичному закладі є 26 кисневих концентраторів для надання необхідної допомоги пацієнтам. Залишається проблема з медичними кадрами, багато лікарів хворіють.

 Керівники структурних підрозділів РДА звітували про виконання доручення голови райдержадміністрації за підсумками наради від 02 грудня щодо підготовки листів головам об’єднаних територіальних громад про установи комунальної власності, які планується передати в ОТГ. За словами доповідачів наразі вже обрахована річна вартість утримання кожної установи, витрати на оплату енергоносіїв, заробітну плату працівників та інші витрати на забезпечення діяльності. Завтра на нараді з керівниками ОТГ будуть обговорені всі пропозиції для прийняття відповідних рішень.

 Заступник начальника фінансового управління Тетяна Глемезда інформувала про заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та  оплати за енергоносії.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності,

діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА