back

"Велике будівництво": ремонт дороги Р-67 Ніжин - Прилуки

19 листопада 2020

     Цьогоріч охопили ремонтом ділянку дороги Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин від розворотного кола з трасою Київ - Суми до Хвилівки Ніжинського району. У наступному році роботи активно вестимуться по об'їзній Ніжина - на ділянці до Зруба. Загальна протяжність ремонту - 75 кілометрів. 50 км робимо у 2020-му, наступні 25 км - у 2021-му. Повністю завершити ремонтні роботи на ділянці дороги Р-67 Ніжин - Прилуки плануємо до травня 2021 року.

Зараз підрядник займатиметься облаштуванням дороги засобами безпеки дорожнього руху та освітленням в населених пунктах, підсипанням укосів дороги.

Підрядна організація - ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада".

В процесі ремонту тут:

- укладається нове підсилене покриття (товщиною понад 40 сантиметрів)

- укріплюються узбіччя

- ремонтується сім мостів

- по населеним пунктам встановлюється освітлення та відеокамери

- встановлюються нові дорожні автопавільйони

- облаштовується уся необхідна інфраструктура для організації безпеки дорожнього руху (знаки, напрямні стовпчики, металеве бар'єрне огородження, розмітка тощо).

Такі масштабні ремонтні роботи траса Ніжин - Прилуки бачить уперше за 50 років. А навантаження на неї чимале - до 4 тисяч авто на добу, причому значна частка - це великоваговики.

В рамках Програми президента України Велике будівництво у 2020 році у Чернігівській області планується охопити ремонтом 196 км доріг державного значення.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області