back

Нові голови громад відкриті до співпраці

17 листопада 2020

Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун за участю голови районної ради Олега Бузуна та керівника апарату Тетяни Липко провів нараду з новообраними головами ОТГ та керівниками структурних підрозділів РДА з питання перспективи функціонування бюджетних установ з 1 січня 2021 року. Зокрема, йшлося про процедуру передачі комунальних закладів об’єднаним територіальним громадам, врегулювання трудових відносин відповідно до вимог чинного законодавства. У ході конструктивного діалогу були обговорені напрацьовані раніше пропозиції керівників структурних підрозділів райдержадміністрації щодо подальшої реорганізації закладів із максимальним збереженням робочих місць.

 

Отже, були обговорені наступні важливі питання: про зміни в Бюджетному кодексі України на 2021 рік та шляхи недопущення очікуваної заборгованості з виплати заробітної плати працівникам закладів освіти, про створення центру професійного розвитку педагогічних працівників на базі відділу освіти однієї з громад району, про фінансову підтримку КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» в 2021 році, про організацію підрозділів ОТГ з питань соціального захисту населення, збереження та утримання стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання територіального центру с. Вертіївка,  функціонування закладів, які надають культурні послуги та ряд інших.

 

 

Не менш важливою та актуальною є і співпраця з ОТГ у напрямку організації призову юнаків на строкову військову службу, мобільної підготовки та територіальної оборони, забезпечення цивільного захисту населення та пожежної безпеки в 2021 році, утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в зимовий період 2020-2021 років. Про це також говорили присутні учасники наради.

 

Слід зауважити, що голови об’єднаних територіальних громад взяли активну участь в обговоренні питань, були відкриті до співпраці, з розумінням відносяться до вирішення всіх проблем, які виникатимуть у перехідному періоді.

 

Голова райдержадміністрації Григорій Ковтун, підводячи підсумки роботи, зауважив, що всім керівникам структурних підрозділів необхідно ще раз детально опрацювати всі підняті питання, зробити конкретні розрахунки. А після проведення установчих сесій у громадах провести виїзні наради для актуалізації даних питань та прийняття відповідних рішень.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА