back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

09 листопада 2020

  Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів розширену робочу нараду за участю першого заступника Сергія Батрака, керівника апарату Тетяни Липко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

  Було обговорено ряд важливих питань. Перше – це стан епідеміологічної ситуації в районі. Так, за словами завідувача Ніжинським міськрайонним відділом ДУ  «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Юрія Наріжного за період з 30 жовтня по 05 листопада у районі на COVID-19 захворіла 31 особа. На стаціонарному лікуванні - 7 хворих, 24 лікуються амбулаторно під наглядом сімейних лікарів. Що стосується рівня захворюваності, то він на 6% нижче попереднього тижня. Всього з початку року зареєстровано 312 випадків захворювання, з яких 45 осіб – це медичні працівники. Станом на 05.11.2020 було виконано 175 ПЛР-досліджень, це у два рази більше ніж на минулому тижні.

    Як повідомив головний лікар районного ЦПМСД Іван Бондар найбільше хворих у Лосинівці, Талалаївці, Вертіївці, Галиці, Липовому Розі, Данині.

   Захворюваність на коронавірусну інфекцію зростає, а тому голова райдержадміністрації наголосив на активізації роботи щодо постійних перевірок закладів освіти, медицини, інших установ з метою вчасного виявлення хворих, їх ізоляції та попередження поширення хвороби, а також обмеженні роботи розважальних закладів.

   Під час наради також були обговорені актуальні питання життєдіяльності району та розставлені акценти на важливих напрямках роботи. Серед основних – стан виплати заробітної плати, розрахунків за енергоносії, забезпечення Ніжинської ЦРЛ кисневими концентраторами, підготовки проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР від ОТГ та перспектив співпраці районних установ з об’єднаними територіальними громадами у наступному фінансовому році.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності,

діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА