back

Неухильне дотримання протиепідемічних заходів та відповідальність громадян - збережуть від подальшого поширення COVID-19

27 жовтня 2020

Станом на сьогодні, 27 жовтня, у Ніжинському районі 75 активних хворих на COVID-19, з них 16 перебувають на стаціонарному лікуванні, 59 – на амбулаторному. Всього від початку епідемії у районі захворіла 261 людина, 4 померло.

 

Наразі Ніжинський район знаходиться у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. Виконання заходів по запобіганню поширення коронавірусу, заборон й обмежень, котрі додалися до «зеленого» та «жовтого» рівнів небезпеки, обговорили сьогодні на позачерговому засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів голова райдержадміністрації Григорій Ковтун.

 

Члени комісії вкотре наголошували на неухильному дотриманні протиепідемічних заходів. Вирішили продовжити комісійні перевірки щодо виконання встановлених санітарно-епідемічних правил та обмежень. Відділу освіти забезпечити готовність навчальних закладів до освітнього процесу в умовах адаптивного карантину, в тому числі і при можливому введені дистанційного навчання. Селищному й сільським головам району продовжити інформування населення щодо обмежувальних заходів, що вбережуть від поширення та інфікування коронавірусом.

 

Нагадуємо прості правила, що збережуть вам життя та здоров’я: носіть засоби індивідуального захисту, ретельно мийте з милом та дезинфікуйте руки, уникайте місця скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції, а головне ставтеся з відповідальністю до свого здоров’я, у разі симптомів респіраторного захворювання зверніться до свого сімейного лікаря і не займайтеся самолікуванням!

 

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА