back

День захисника України відзначили урочистими заходами

15 жовтня 2020

Підняттям Державного Прапора України біля стін Ніжинської районної державної адміністрації розпочались урочисті заходи з нагоди Дня захисника України. Це свято усіх захисників нашої держави – військовослужбовців, учасників бойових дій, ветеранів Другої світової війни, героїв АТО (ООС).

 

Символічно, що 14 жовтня відзначається і День українського козацтва, і День Покрови Божої Матері. Адже саме козаків можна вважати найпершими оборонцями української держави, а їх заступницею Богородицю.

 

Під час урочистостей очільники району Григорій Ковтун та Олег Бузун привітали учасників заходу із святами та відзначили грамотами військовослужбовців, поліцейських та атовців.

 

Згадав загиблих захисників у молитві настоятель ніжинського Храму Всіх Святих от. Сергій Чечин. А кожен присутній схилив голови в скорботній хвилині мовчання за героями, які вже не повернуться додому, але котрі віддали своє життя за наше мирне сьогодення і можливість піднімати синьо-жовтий стяг.

 

Від імені міністра оборони України та від себе особисто з вітальним словом звернувся військовий комісар Володимир Якущенко.

 

Концертну програму із душевними піснями подарували працівники культури Ніжинського району. А по завершенню заходу голова райдержадміністрації Григорій Ковтун поклав квіти до пам’ятника борцям України за незалежність.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА