back

Найстарша жителька села Липів Ріг відзначила свій 100-річний ювілей

12 жовтня 2020

100-річний ювілей відсвяткувала найстарша жителька села Липів Ріг Пінчук Парасковія Йосипівна. 9 жовтня, як і все її життя, двері рідного дому були широко розкриті перед ріднею, онуками, правнуками та праправнуками.

 

Приїхали її привітати і поважні гості - голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій Ковтун, начальник управління соціального захисту населення, депутат районної ради Володимир Другаков, Липіврізький сільський голова Олексій Пелипканич, секретар сільської ради Тетяна Герасименко, від імені народного депутата України Валерія Зуба його помічник Олена Охонько та заступник директора ФГ «Липіврізьке» Валерій Ярмоленко.

 

Усе життя Парасковія Йосипівна тяжко працювала у колгоспі, пережила Другу світову війну та голодомор, заміж вийшла у 1945 році, але помер її чоловік достатньо рано – онуки діда вже не бачили. Та це не завадило їй виховати велику родину. А має ювілярка одну доньку – Марію Михайлівну Ізбенко, якій зараз 74 роки і яка доглядає матір. Має 4-х онуків, 8-х правнуків та 1-у праправнучку. Родини трьох її онуків проживають тут – у рідному селі Липів Ріг. Один онук живе у м. Конотоп та це не завадило йому приїхати до бабусі в день такої поважної дати.

 

Парасковія Йосипівна достатньо добре себе почуває – радо зустрічала численних гостей, єдине – по-троху втрачає зір. Вона щиро дякувала гостям за вітання та увагу, своїм невісткам та правнучкам – за щедро накритий стіл. І наголошувала, що за все своє життя нікому не зробила лихого. Вважаю, що саме в цьому і є секрет її довголіття – добре серце, щира душа та лише гарні вчинки впродовж усього життя.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА