back

З вдячністю до тих, хто здійснив дитячі мрії про родину

30 вересня 2020

Право дитини на сім’ю закріплено законодавством і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини та Конституції України.

 

Реальним свідченням дієвої уваги Президента й Уряду України до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків, є підтримка усиновлення, розвиток прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

 

Усиновлення – це особлива форма батьківства. Лише добрі, з відкритим серцем люди, здатні прийняти в родину чужу дитину і полюбити її, як рідну, можуть наважитись на такий відповідальний крок, як усиновлення.

 

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Свято створено з метою підтримки і розвитку національного усиновлення, аби привернути увагу суспільства до забезпечення права кожної дитини на повноцінну сім’ю. Низький уклін тим батькам, котрі відчинили двері своїх осель та не пожалкували турботи, любові й тепла осиротілим дітям та дітям, позбавлених батьківського піклування.

 

Слід зауважити, що на території Ніжинського району функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу і 5 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 20 діток, усиновлених жителями району.

 

Сьогодні з нагоди свята голова райдержадміністрації Григорій Ковтун вручив Подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації усиновлювачу Ніжинського району за сумлінну працю, значний особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері захисту законних прав та інтересів дітей.

 
 

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА