back

Тиждень протидії булінгу у закладах освіти району

22 вересня 2020

 

Булінг – нове і модне слово, проте має й український, зрозумілий усім відповідник: цькування.

 

Явище булінгу надзвичайно поширене у сучасному закладі освіти, педагоги багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно втрутитися, але цю проблему іноді замовчують, не афішують випадки знущань, її не прийнято обговорювати. За таких умов проблема не усувається, навпаки, вона набуває більших обсягів і жорстокіших проявів.

 

У мережі усе частіше з’являються відео бійок школярів. Багато резонансних  справ, новини на всіх національних телеканалах говорять про те, що  в Україні існує булінг. Запобігання та профілактика випадків шкільного насильства є найважливішим завданням педагогів та психологів, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до низки руйнівних наслідків. 

 

Тому заклади освіти Ніжинського району активно долучаються до Всеукраїнського Тижня протидії булінгу. 

 

У рамках Тижня здобувачі освіти створювали малюнки та соціальні плакати «STOP bullying!», були учасниками акції «Ця рука ніколи не вдарить!», флешмобу «Ми проти булінгу», психологічного театру «Булінг існує. Не будь байдужим!!!», інтерактивних занятть «Стоп БУЛІНГ!!!», «Скажи разом з нами «НІ!» булінгу», «Протидія булінгу в дитячому середовищі», години спілкування «Булінг очима підлітків».

 

Працівниками психологічної служби оновлені профілактичні куточки, розроблені поради для педагогів «Дитина і булінг. Як протидіяти?».

 

Рекомендації щодо онлайн-безпеки для педагогічних працівників розміщені на сайті закладів, відділу освіти.

 

Відділ освіти Ніжинської РДА