back

На Чернігівщині СБУ викрила підпільну майстерню з виробництва та переробки вогнепальної зброї

18 вересня 2020

Служба безпеки України викрила на Чернігівщині підпільну майстерню з виробництва, переробки та ремонту вогнепальної зброї.

 

Оперативники спецслужби встановили, що незаконну зброярню обладнав на території власного помешкання житель Ніжинського району. Чоловік, маючи спеціальні знання, займався незаконним ремонтом та переробкою у бойову незареєстровану вогнепальну зброю, у тому числі на замовлення представників кримінальних кіл. Клієнтів він підшукував через інтернет та особисті зв’язки.

 

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання та у майстерні зловмисника правоохоронці вилучили автомат Калашникова, 2 пістолети ПМ та Марголіна, 4 незареєстровані нарізні карабіни, 8 одиниць гладкоствольної зброї різного калібру та майже 2 кілограми пороху. Також виявлено глушники, тепловізорні та оптичні приціли, 46 магазинів до автоматів Калашникова і пістолетів, комплектуючі до засобів ураження, велику кількість запчастин до стрілецької зброї та спеціальне обладнання для виготовлення, переробки і ремонту вогнепальної зброї.

 

Співробітники СБУ затримали фігуранта згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Наразі вилучені засоби ураження передано на експертизу.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.

 

Перевіряється інформація щодо нелегального надходження частини вилученої зброї та боєприпасів з району проведення операції Об’єднаних сил.

 

Заходи із викриття зловмисника проводились спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Деснянського гарнізону.