back

На координаційній нараді обговорили ряд важливих питань

07 вересня 2020

  Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів координаційну нараду за участю заступника Людмили Желади, керівника апарату Тетяни Липко та керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

   Було обговорено ряд важливих питань. Перше – це стан епідеміологічної ситуації в районі. Наразі маємо значне зростання захворюваності на COVID-19. Всього з початку року зареєстровано 92 випадки захворювання. З них: 63- активних, 19 - на стаціонарному лікуванні, 44 лікуються амбулаторно, 65 контактних осіб. Найбільше хворих у смт. Лосинівка.

  З 07 вересня Ніжинський район перебуває у "помаранчевій" карантинній зоні. На цьому тижні планується перевірка закладів освіти на дотримання карантинних заходів та обмежень. Слід зазначити, що Перемозька ЗОШ уже перейшла на дистанційну форму навчання у зв’язку із виявленими захворюваннями серед персоналу. Відновити роботу навчальний заклад може 14 вересня за умови стабілізації епідситуації.

   Голова райдержадміністрації зауважив, що у подальшому, зважаючи на таку складну ситуацію із ростом захворюваності, можливе переведення всіх навчальних закладів на дистанційне навчання. А тому, закликав бути відповідальними та готовими до того, щоб організувати навчальний процес за незвичних умов так, щоб це було максимально зручно та ефективно, як для учнів так і вчителів.
  Наступне питання, яке обговорили, стосувалось погашення заборгованості із заробітної плати педагогічним працівникам, обслуговуючому персоналу та оплату енергоносіїв. Також на контролі питання підготовки закладів освіти до опалювального сезону.

  Крім того, акцентувалась увага на співпраці райдержадміністрації, територіальних громад та керівників медичних закладів щодо виділення коштів на придбання засобів індивідуального захисту.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю Ніжинської РДА