back

Про підготовку закладів освіти району до нового навчального року

26 серпня 2020

       Про підготовку  закладів освіти району до нового 2020-2021 навчального року йшла мова на розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації, яке провів сьогодні голова РДА Григорій Ковтун.  Участь у роботі взяли заступники голови Сергій Батрак та Людмила Желада, голова районної ради Олег Бузун.

   За словами начальника відділу освіти Лесі Лозової у 2020-2021 навчальному році в районі функціонуватиме 14 закладів загальної середньої освіти, міжшкільний навчально-виробничий комбінат, Комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості» та 3 заклади дошкільної освіти. В закладах загальної середньої освіти освітні послуги отримуватимуть 944 здобувачів освіти, що на 25 дітей більше, порівняно з минулим навчальним роком.

  Оптимізація мережі шкіл у сільській місцевості вимагає організації підвезення учнів до місць навчання, оскільки понад 20% дітей проживають за межею пішохідної доступності. Підвіз буде організовано з 27 населених пунктів до 9 закладів освіти, що забезпечать 10 шкільних автобусів та автотранспорт приватних перевізників, з якими щорічно укладаються договори. 93% здобувачів освіти доїжджатимуть до закладів освіти шкільними автобусами, 7% – автобусами приватних перевізників.

  До початку опалювального періоду в заклади освіти району планується завезти 255,5 т торфобрикету та 405 м³ дров.

  До початку нового навчального року заклади освіти забезпечені  засобами, які необхідні для дотримання санітарно-гігієнічних вимог та запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час перебування учасників освітнього процесу у приміщеннях закладів освіти, організації їх підвозу та харчування.

  У кожному закладі освіти проведена належна робота щодо покращення та зміцнення матеріально-технічної бази. ЇЇ модернізація відбувається за рахунок залучення коштів сільськогосподарських підприємств, приватних підприємців, коштів сільських рад.

Участь в обговоренні питання взяли директор Крутівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ольга Кіт, директор Кропивнянського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ- ДНЗ» І-ІІ ступенів Олена Ляшенко та директор Талалаївського дошкільного навчального закладу «Лелеченька» Світлана Загірняк.

Голова райдержадміністрації наголосив, що одним із головних завдань місцевої влади, відділу освіти, керівників закладів освіти є забезпечення належних умов для навчання та виховання дітей в умовах адаптивного карантину, забезпечення санітарного, епідемічного благополуччя, дотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності всіх учасників освітнього процесу. Окрему увагу Григорій Ковтун акцентував на підготовці навчальних  закладів до опалювального сезону, зокрема, проведення необхідного комплексу заходів з метою попередження та усунення непередбачуваних ситуацій  під час осінньо-зимового періоду. 

 

 

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА

.