back

Готуючись до зими

29 липня 2020

Відбулося виїзне засідання Оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2020-2021років Ніжинського району, який невдовзі набуде нових обрисів. Тому на засіданні були представники Бахмацького, Борзнянського, Куликівського, Ніжинського районів, міста Ніжин та Батуринської, Борзнянської, Вертіївської, Височанської, Комарівської, Куликівської, Лосинівської, Плисківської і Талалаївської ОТГ. Вів зібрання заступник директора Департаменту – начальник управління енергетики, житлово-комунального господарства та благоустрою Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комуналного господарства Чернігівської ОДА Геннадій Луценко.

 

У вступному слові він зазначив, що перевірка до зими в області йде повним ходом. Уже відбулося перше аналогічне засідання в Чернігівському районі, результати якого були плідними. На конструктивний діалог заступник директора Департаменту настроїв присутніх і цього заходу.

 

Перше слово для доповіді Геннадій Петрович надав першому заступнику голови Ніжинської райдержадміністрації Сергію Батраку. Ніжинський район, зазначив той, має певну специфіку. Сам Ніжин має більш розгалужену житлово-комунальну сферу і, відповідно, у міста – більш масштабні завдання у підготовці до зими. Всі ж районні організаційні заходи, які майже виконані, направлені на заклади соціальної сфери. Зокрема, на 19-ть закладів освіти. Угоди на поставку палива укладені, вже завозиться торф, дрова. Проблема у закладах – встановлення лічильників дистанційної передачі даних. На це потрібно 1,5 млн.грн. Такі кошти доволі складно знайти. Проте, тепла зима дала можливість зекономити видатки на газ, і райдержадміністрація зробила перерозподіл коштів. У двох закладах вже укладені угоди на виконання даних робіт, інші школи чекають свого часу. Користуючись нагодою, Сергій Анатолійович звернувся до представника служби «Чернігівгаз» із проханням – дозволити в режимі онлайн передавати дані тим школам, які на даний час неперспективні і незабаром перестануть функціонувати. Щоб не витрачати «на вітер» по 100-150 тис.грн. Також Сергій Батрак просив обласних чиновників визначити організацію, яка б займалася утриманням доріг. Адже як регіональні, так і територіалні шляхи у нас практично не обслуговуються.

 

Про досягнення й проблеми Ніжина доповідав мер міста Анатолій Лінник. Як ідуть справи, інформували: Віктор Бондаренко – заступник голови Борзнянської РДА, Світлана Мельник – заступник голови Бахмацької РДА та інші. Участь у роботі засідання взяв і голова Ніжинської РДА Григорій Ковтун.

 

Зі слів доповідачів, підготовка триває на належному рівні, мовою цифр це – понад 50%.

Олександр Василенко, газета "Ніжинський вісник"

Фото Євгенії Нечваль