back

Григорій Ковтун провів засідання Колегії райдержадміністрації

27 липня 2020

Підвели підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за І півріччя 2020 року та обговорили заходи з надання допомоги, соціального супроводу особам та сім’ям з дітьми, утримання та перебування дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, під час засідання Колегії райдержадміністрації, яке провів сьогодні очільник району Григорій Ковтун.

 

З першого питання доповідав начальник відділу інфраструктури Вадим Шелест. По сільгосппідприємствах району вироблено валової продукції в порівняльних цінах 2010 року на суму 7,3 млн грн. (93 % до рівня минулого року). Сільським радам підприємці надали соціальної допомоги у розмірі 1 млн. 72 тис. грн. Розпочався збір врожаїв, а отже, і виплата орендної плати за поточний рік. Загалом озимої пшениці із ланів району зібрали вже 83 %. Цьогоріч зменшилось поголів’я великої рогатої худоби.

 

Проведено поточно-середній ремонт комунальної дороги в с. Хвилівка, на суму 1,2 млн. грн. 7 серпня відбудеться розгляд тендерної пропозиції по ремонту дороги на ділянці Галиця – Леонідівка, на що передбачено 29 млн. грн.

 

Вадим Шелест повідомив, що відновлено автобусний маршрут до с. Богданівка. Також підписаний договір із перевізником по маршруту Ніжин – Валентіїв. Але зауважив: у зв’язку із зменшення пасажиропотоку головам сільських рад варто передбачити дотаційну підтримку перевізників та оптимізацію рейсів.

 

Крім того, посадовець звернув увагу присутніх на змінах в роботі електронної системи закупівель Prozzoro та необхідності у постійній участі в донорських програмах.

 

Про виконання бюджету району доповідала заступник начальника фінансового управління Тетяна Глемезда. Вона повідомила, що до загального фонду бюджету цього року надійшло 55 млн. грн. Власні надходження збільшились. Проте деякі сільські ради понесли бюджетні втрати через запроваджені державою податкові пільги.

 

Найбільші видатки по галузям освіти та медицини. При цьому через відсутність коштів ще не всі освітяни отримали відпускні та оздоровчі, - розповіла посадовець.

 

Генеральний директор Ніжинської районної лікарні Юрій Солодько звернувся до керівництва району та голів ОТГ передбачити видатки для поповнення резерву засобів індивідуального захисту медичних працівників. Адже на сьогодні персоналом вже використано 4200 масок, 4650 пар рукавичок, 171 халат, 127 гк хлоровмісних деззасобів та 120 л спиртовмісних.

 

Про те, які були здійснені заходи з надання допомоги, соціального супроводу особам та сім’ям з дітьми, утримання та перебування дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, доповіли під час Колегії в.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос і головний спеціаліст служби у справах дітей Ірина Юрченко.

 

Так, цьогоріч фахівцями центру послугу соціального супроводу було надано 31 сім’ї, де виховується 60 дітей. Службою у справах дітей було ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків 12 батьків і відповідні документи були подані до Ніжинського відділу поліції.

 

На даний час триває судовий процес по позбавленню батьківських прав одинокої матері по відношенню до однієї дитини. Ще в однієї матері суд вирішив відібрати дитину без позбавлення батьківських прав.

 

Крім того, доповідачі розповіли про заходи соціальної підтримки сімей з дітьми та дітей, які повернулися із закладів інституційного догляду та виховання, в умовах карантину.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА