back

Обговорили стан роботи щодо попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми в сім’ях

24 липня 2020

Заступник голови райдержадміністрації Людмила Желада 23 липня провела засідання міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

 

Учать у засіданні узяв голова райдержадміністрації Григорій Ковтун, який перед початком роботи наголосив на консолідованій співпраці усіх служб та відділу поліції, особливо у напрямку попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми.

 

Саме стан роботи за перше півріччя цього року щодо попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми в сім’ях обговорили під час засідання ради. У Ніжинському районі ще минулого року була створена мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Як доповів начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер бригада здійснила 16 виїздів. Було проведено профілактичну роботу з кривдниками, реабілітаційні заходи з жертвами насильства, а також здійснено виїзди з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення. Загалом побували у 56 сім’ях району. Відповідно до тих звернень, що надійшли до органів внутрішніх справ та органів виконавчої влади району, а їх було 67, жертвами насильства в сім’ї стали 1 дитина, 1 чоловік та 65 жінок. На обліку у службі дільничних інспекторів поліції з приводу вчинення насильства в сім’ї перебуває 43 особи, з них: 4 жінок та 39 чоловіків. Службою в справах дітей, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом культури, сім’ї, молоді та спорту здійснено 8 рейдів з метою профілактики насильства в сім’ї та обстеження житлово-побутових умов сімей «групи ризику».

 

Також під час засідання Андрій Штайнеккер поінформував про заплановані заходи в районі з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня).

 

Про те, як організована просвітницька робота з неповнолітніми особами щодо їх працевлаштування, направлена у першу чергу на протидію торгівлі людьми, розповіли методист відділу освіти Світлана Гаценко та спеціаліст Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ірина Бондаренко.

 

По результатам засідання міжвідомчої ради був прийнятий проект рішення, згідно з яким відповідні служби мають посилити інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на профілактику насильства в сім’ї, насильства за ознакою статі та жорстокого поводження з дітьми, забезпечити ефективну взаємодію з громадськими організаціями, засобами масової інформації та іншими зацікавленими особами та забезпечити організацію просвітницької роботи з неповнолітніми особами щодо законних підстав їх працевлаштування.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА