back

Бурківка, Черняхівка, Липів Ріг - села, де з робочим візитом побував голова райдержадміністрації

17 липня 2020

Бурківка – тихе, спокійне, небагатолюдне село Ніжинського району. Приїжджаючи сюди, не одразу розумієш його унікальність. На перший погляд – звичайна сільська рада, функціонує фельдшерський пункт, бібліотека, клуб, є власна пожежна команда з доволі старим, але працюючим пожежним автомобілем, в селі проживає 330 чоловік, з них лише 12-ро дітей. Але тільки-но переступаєш поріг сільського клубу, відразу відчуваєш суто бурківську самобутність. Тут силами завідуючої клубом Тетяною Широкою створена кімната-музей побутової спадщини Ніжинщини, де зібрані унікальні предмети давнього місцевого побуту, вишиті картини, рушники, предмети одягу, посуду, яким вже понад сотню років. Збереження історичних цінностей та діяльність аматорського колективу «Бурківчанка» силами активних жителів населеного пункту – і є родзинкою, лише на перший погляд, звичайного села Бурківка.

 

З чим і познайомився в рамках робочої поїздки до району голова райдержадміністрації Григорій Ковтун разом із керівником апарату Тетяною Липко.

 
У селі Черняхівка, яке вже ввійшло до складу Вертіївської ОТГ, очільник району відвідав навчально-виховних комплекс. І в дитячому садочку, і в школі наразі тривають ремонтні роботи, матеріали для якого надані сільською радою.

А от у Липоворізькому НВК навчальні кімнати вже готові до відвідування дошкільнят та школярів. Посадовці побували, зокрема, у дитячому садку, який функціонує тут вже 6 років, має сучасний ремонт, меблі, яскравий дитячий майданчик та завзятих вихователів. До речі, серед вихованців дошкільного закладу є й мешканці міста.

 

Також Григорій Ковтун та Тетяна Липко відвідали місцеві бібліотеку, будинок культури та ФАП, який є одним із найкращих в районі, але віднедавна не має свого фахівця. Тому з сільським головою Олексієм Пелипканичем обговорили питання кадрового забезпечення фельдшерського пункту та можливі шляхи оплати праці медперсоналу.

 

Крім того, посадовці обговорили питання погашення заборгованості орендної плати за землю ДП «Аромат» та щодо порушення законодавства у цій сфері й іншими фермерами.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА