back

Відвідування сімей з  дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах

08 липня 2020

 

 Упродовж двох тижнів  працівники  районного  центру  соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно зі спеціалістами служби у справах дітей Ніжинської РДА та сектору ювенальної превенції Ніжинського ВП  відвідали 32 сім'ї в складних життєвих обставинах, в яких виховуються 69 дітей, що  проживають на території  Перемозької, Великодорізької, Талалаївської, Безуглівської, Ніжинської, Перебудівської, Крутівської, Кукшинської, Стодольської, Колісниківської, Галицької, Данинської сільських рад  району.

    Комісією були перевірені житлово-побутові умови проживання, дотримання санітарно-гігієнічних норм у помешканні, наявність продуктів харчування та речей необхідних у побуті, стан виконання батьками своїх обов'язків.

    З батьками проведено профілактичну роботу щодо недопущення вживання спиртних напоїв, запобігання ведення аморального способу життя. Надавалися консультації з питань відповідального ставлення до виконання батьківських обов'язків, належного ведення домашнього господарства, планування особистого бюджету, формування стереотипів позитивної поведінки, попередження виникнення конфліктних ситуацій у спілкуванні між батьками та дітьми.

    За результатами проведеної роботи членами комісії ініційовано притягнення до відповідальності п'ятьох горе-батьків за невиконання батьківських обов'язків щодо виховання дітей за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.   

За інформацією Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді