back

Обговорили стан справ у районі під час розширеної наради

06 липня 2020

 

    Сьогодні, 06 липня, відбулась розширена нарада з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова районної державної адміністрації Григорій Ковтун. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак та Людмила Желада, керівник апарату Тетяна Липко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

   Присутні коротко озвучили стан справ у відповідних галузях, основні напрямки діяльності та проблемні питання, які потребують нагального вирішення.

    Начальник фінансового управління Світлана Алемша повідомила, що наразі є заборгованість по заробітній платі як педагогічним так і  непедагогічним працівникам. Проте планова дотація, що надійшла з області частково зможе її погасити. Це питання залишається на постійному контролі. Що стосується заборгованості за енергоносії по КНП «Ніжинська центральна районна лікарня», то її реструктуризовано. Світлана Алемша також детально зупинилась на виконанні районного та місцевих бюджетів.

   За словами генерального директора КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» Юрія Солодька заробітна плата медичним працівникам лікарні за червень виплачена. В інфекційному відділенні закладу на лікуванні знаходиться 1 хворий з діагнозом пневмонія, результат обстеження на коронавірус негативний.  Як зауважив керівник КНП «Ніжинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар, станом на сьогодні у районі 10 лабораторно підтверджених випадків захворювання у осіб, які перехворіли на COVID-2019.

   Начальник управління соціального захисту населення Володимир Другаков доповів про роботу по забезпеченню санаторно-курортним лікуванням чорнобильців, забезпеченню інсуліном хворих на цукровий діабет, особливості функціонування стаціонарного відділення терцентру в умовах карантину тощо.

  Начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер наголосив, що в цьому році традиційне районне фольклорно-мистецьке свято «Скарбниця зоряних талантів» буде проведено онлайн.

   Ряд актуальних питань, на яких була акцентована увага керівництва райдержадміністрації під час наради стосувались обмеження руху важковагового транспорту у населених пунктах, перевезення пасажирів на автобусних маршрутах,  забезпечення кваліфікованими кадрами медичних установ тощо.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації Григорій Ковтун наголосив на необхідності злагодженої та конструктивної  роботи всіх служб, максимального інформування у соціальних мережах про їх діяльність, налагодження тісних комунікацій з громадськістю задля досягнення ефективних результатів.  

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю апарату Ніжинської РДА