back

Робоча поїздка голови райдержадміністрації до сіл Світанок та Галиця

02 липня 2020

Голова райдержадміністрації Григорій Ковтун разом із керівником апарату райдержадмністрації Тетяною Липко побував з робочим візитом у селах Світанок та Галиця: спілкувався з очільниками громад, знайомився з інфраструктурою населених пунктів.

 

Перш за все відвідав Світанківський історико-краєзнавчий музей україно-чесько-словацької дружби, з фондами якого ознайомив посадовців директор закладу Анатолій Величенко. Наразі триває другий етап ремонтних робіт братської могили, в якій поховані чеські й словацькі солдати, загиблі у роки Другої світової війни. Ремонт відбувається за рахунок коштів благодійного фонду Чехії та Словакії.

 

Музей потребує оновлення експозицій та втілення нових, сучасних ідей, - переконаний Григорій Ковтун, - щоб розкрити туристичний потенціал закладу, враховуючи те, що його щороку відвідують представники іноземних посольств і консульств.

 

У Галиці посадовці відвідали школу, дитячий садок та амбулаторію сімейної медицини. Завідувач лікувальної установи Віра Семеряко розповіла про роботу в умовах реформованої первинної ланки медицини: переконана, що найбільша проблема галузі охорони здоров’я на селі – відсутність кадрів та їх низька вмотивованість. Хоча сама свою професію любить, хворих приймає в амбулаторії та виїздить додому не лише до пацієнтів Галиці, а й Світанку та Яхнівки.

 

Не так давно у приміщенні амбулаторії був здійснений ремонт за підтримки місцевого підприємця Григорія Макаренка. До того ж ось уже третій рік за власні кошти він будує у селі церкву. Очільник району зустрівся з інвестором й особисто подякував йому за підтримку громади й розуміння потреб і проблем населеного пункту.

 

Майже готова до початку нового навчального року школа – ремонти в класах тут уже провели, ще тривають роботи в актовій та спортивній залах. Наприкінці минулого року за рахунок залишку державної освітньої субвенції в навчальному закладі були облаштовані внутрішні санвузли. А от дитячий садок вже давно в очікуванні вихованців, який наразі закритий через карантин, але потреби заклад все ж має – і це заміна деяких вікон, - розповіла завідуюча Наталія Кошелівська.

 

З Галицьким сільським головою Володимиром Пуховцем очільник району поспілкувався на тему перспективи приєднання громади до Лосинівської ОТГ.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА