back

Одержувачі соціальних допомог на дітей Ніжинського району!

19 червня 2020


 

 

  Верховною Радою України 2 червня 2020 року прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для певних категорій осіб».

  Законом визначено, що допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, ― 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

  У разі якщо на дитину (на дитину з інвалідністю) виплачуються призначені в установленому порядку: пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога (крім державної соціальної допомоги, що виплачується на дітей з інвалідністю, відповідно до законодавства), розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму (для дитини з інвалідністю, над якою встановлено опіку чи піклування, ― 3,5 розміру прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги”.

  Також внесені зміни до Закону в частині, яка стосується призначення допомоги на дітей одиноким матерям. З 1 липня 2020 року для призначення та отримання допомоги на дітей одиноким матерям застосовуються умови, встановлені для призначення та отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (крім умови щодо працевлаштування одиноких матерів, які здійснюють догляд за дитиною до досягнення нею шестирічного віку), у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України ”.

  За консультаціями звертатись до управління соціального захисту населення Ніжинської РДА за тел.: 7-33-98, 2-36-41