back

Оксанана Мелашенко: Осередку Національної скаутської організації "Пласт" в Ніжинському районі бути

18 червня 2020

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко провела засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді, що діє при Ніжинській райдержадміністрації.

 

Участь у роботі засідання узяв голова райдержадміністрації Григорій Ковтун, котрий наголосив на впровадженні нових форм і методів роботи з молоддю задля формування почуття патріотизму.

 

Учасники ради обговорили питання діяльності волонтерських учнівських груп в напрямку надання допомоги ветеранам та учасникам Другої світової війни, учасникам бойових дій, одиноким громадянам похилого віку та іншим соціально вразливим категоріям населення в загальноосвітніх закладах району та перспективи й можливості формування осередку Національної скаутської організації України «Пласт» в Ніжинському районі.

 

Щодо першого інформувала методист відділу освіти Інна Процько. Вона зауважила: «Успішній реалізації завдань щодо виховання у дітей духовних і моральних цінностей сприяють гуртки, що є осередками національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді в позаурочний час. Серед них «Туристсько-краєзнавчий», «Джура», «Клуб інтелектуальних ігор», «Фольклорний спів», «Народна творчість», «Народні ремесла України», «Виготовлення сувенірів», «Історико-краєзнавчий», «Мистецтво нашого народу» та інші, що діють на базі закладів освіти та КПНЗ «ЦДЮТ».

 

У районі налагоджено роботу Ради старшокласників «Орієнтир». Традиційними є засідання районного методичного об’єднання педагогів-організаторів та лідерів учнівського самоврядування з проблеми «Діяльність шкільного самоврядування щодо активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді».

 

Здобувачі освіти, об’єднані у волонтерські групи, здійснюють адресну допомогу ветеранам, учасникам Другої світової війни, учасникам бойових дій, солдатським удовам та одиноким людям похилого віку.»

 

Вона також широко поінформувала про проведені в районі заходи, акції, краєзнавчо-пошукову роботу, спрямовану на підвищення національно-патріотичного потенціалу учнівської молоді.

 

Які форми та методи в роботі використовує Всеукраїнська організація «Пласт», а також про досвід діяльності даної організації в інших містах України і закордоном розповів під час засідання голова ГО «Дозір Крук», виховник осередку «Пласт» в м. Ніжині Ігор Щокін.

 

А Дар’я Якущенко, керівник Ніжинської організації «Пласт», поінформувала про досвід створення осередку і, відповідно, його роботу на теренах м. Ніжина.

 

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко наголосила: осередку Національної скаутської організації «Пласт» в Ніжинському районі бути і запросила усіх бажаючих пройти навчання та стати одним із виховників осередку.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА