back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

09 червня 2020

На минулому тижні виникло 2 пожежі:

Вночі 05 червня до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі та житлового будинку за адресою: с. Велика Дорога, вул. Шевченко. Внаслідок пожежі знищено покрівлю в господарчій будівлі площею 12х5м., пошкоджено домашнє майно в господарчій будівлі та житловому будинку. Причина пожежі встановлюється.

Вночі 09 червня до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Бовкуна. Внаслідок пожежі знищено: покрівлю на площі 4 м.кв, перекриття на площі 5 м.кв. Пошкодженно: покрівлю та перекриття по всій площі майно що знаходилось в середині. Причина пожежі: коротке замикання електромережі.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

Чернігівські піротехніки ДСНС знищили 4 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

Упродовж 3-4 червня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС України у Чернігівській області у встановленому порядку знешкоджено 4 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни.

З червня об 11:50 рятувальники знищили артилерійський снаряд калібром 85 мм та мінометну міну калібром 50 мм, які під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці виявив житель м. Остер Козелецького району.

О 15:30 знищено артилерійський снаряд калібром 85 мм. Його у с.Данине Ніжинського району на власному подвір'ї неподалік житлових будинків знайшла господарка помешкання.

О 16:50 до Служби порятунку "101" у Ніжинському районі надійшло повідомлення про те, що місцевими жителями с. Липів Ріг під час прибирання сміття на одній з вулиць населеного пункту виявлено артилерійський снаряд калібром 76 мм.

4 червня до місця пригоди прибули піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Рятувальники о 12:50 вибухонебезпечний предмет знищили у встановленому порядку за межами населеного пункту.

У усіх випадках під час обстеження прилеглої території інших небезпечних предметів надзвичайники не виявили.

Рятувальники вкотре застерігають: для попередження нещасних випадків під час виявлення предметів, схожих на боєприпаси, не наражайте себе та оточуючих на небезпеку. У жодному разі не торкайтеся знахідки, тим паче, не намагайтеся самостійно вилучити її із землі. Про небезпеку негайно повідомте рятувальників за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102". 

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області