back

Подякували ветеранам за приклад мужності й патріотизму

08 травня 2020

Щороку у ці травневі дні керівництво району відвідує живих свідків подій 1941-1945 років, безпосередніх учасників війни та партизанського руху. Сивочолі ветерани, котрих щораз меншає, зі сльозами на очах розповідають історії власної боротьби за визволення рідної землі, згадують моторошні події війни та довгоочікуваний День перемоги.

 

Сьогодні, в День пам’яті та примирення, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко відвідала учасників партизанського руху, котрий діяв на Ніжинщині. Григорій Куриленко із с. Мильники є не лише свідком подій Другої світової, а й найстаршим жителем села, 06 травня він зустрів свій 93-й день народження. Коли почалася війна йому було лише 14 років, тому захищати рідну землю вирішив у партизанському загоні.

 

Стільки ж було і Миколі Охріменку із с. Стодоли, коли той пішов у партизани. А Катерина Білим із с. Зруб мала лише 7 років, коли наражаючись на небезпеку, щоденно носила до схованки партизанів хліб, котрий пекла її мати.

 

Сьогодні стареньких доглядають їх діти, котрі й самі давно не молоді. Та все ж усі вони радіють життю, дякують онукам й правнукам за те, що не забувають, завжди схвильовано зустрічають представників влади, адже кожному хочуть розповісти свою історію боротьби, історію життя у післявоєнні роки, щоб пам’ять про них не була забута…

 

А ми й не забуваємо. Оксана Мелашенко, передала кожному вітання від обласного та районного керівництва – вручила листівки, а також продуктові набори, подякувала за неоціненний вклад у боротьбі із нацизмом, приклад мужності, патріотизму та нескореності духу для прийдешніх поколінь і сучасних героїв. До вітань приєдналися і керівники Колісниківської й Кукшинської громад, котрі для ветеранів з нагоди свята виділили матеріальну допомогу.

 

До слова, вітальні листівки і продуктові набори отримали усі учасники Другої світової війни, а їх у районі залишилось 14, та батьки загиблих учасників АТО Сергія Петрика та Сергія Барана.

 

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА