back

ДО УВАГИ  ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ!!!

21 квітня 2020

      Повідомляємо, що згідно Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами соціального захисту населення, затвердженого Постановою КМУ від 22.02.2006 року за № 187 (зі змінами, внесеними згідно з постановою КМУ від 27.11.2013 р. № 871), право на санаторно-курортне оздоровлення за рахунок коштів державного бюджету мають:

<>···Особи, на яких поширюється чинність ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Путівки надаються в порядку черговості, у міру надходження путівок.
            Для одержання путівки подається заява, копія паспорту, ідентифікаційного коду, довідки МСЕК, посвідчення пільговика та медична довідка лікувальної установи за формою-070. 
            Особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій забезпечуються путівками щороку.
        Учасники війни, та особи, на яких поширюється чинність ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», забезпечуються путівками один раз на два роки.
            Особи з інвалідністю загального захворювання та особи з інвалідністю з  дитинства забезпечуються  путівками  в порядку черговості в міру надходження путівок. 
            Згідно Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування, затвердженого Постановою КМУ від 07.02.2007 року за № 150 (зі змінами), повідомляємо:
            Грошова компенсація за путівку виплачується, якщо особа з інвалідністю протягом попередніх трьох календарних років не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки (не рахуючи рік звернення), у таких розмірах: особам з інвалідністю І і ІІ групи – 75 %, ІІІ групи – 50% розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що обчислюється з розрахунку 35% розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність.
            Дія цього порядку не поширюється на осіб з інвалідністю внаслідок  війни, осіб, інвалідність яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.
            Особам з інвалідністю внаслідок війни грошова компенсація за невикористане санаторно-курортне лікування виплачується за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації. Грошова компенсація виплачується через два роки після звернення у таких розмірах: інвалідам І і ІІ групи – 100%, ІІІ групи – 75 % розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що обчислюється з розрахунку 35% розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність.
      За додатковою інформацією та оформленням документів звертатись в управління соціального захисту населення Ніжинської РДА, кімната № 8, телефонувати 7-15-87.