back

В області здійснюється моніторинг цін на продукти харчування для недопущення їх необґрунтованого підвищення

23 березня 2020

У зв’язку із оголошенням ВООЗ пандемії коронавірусу COVIN-19 та на виконання урядового доручення Чернігівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України щоденно проводить моніторинг цін на основні групи продуктів харчування та лікарських засобів, а також досліджує відповідні ринки роздрібної торгівлі.

 

З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції  обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету закликає торговельні мережі та аптечні заклади міста Чернігова та всієї області утриматись від необґрунтованого підвищення роздрібних цін на соціально значущі продукти харчування та ліки.

 

Сектор контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області має повноваження здійснювати державний контроль за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, у тому числі й на фармацевтичному ринку (у межах чинного законодавства).

 

Зі свого боку, Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА проводить щомісячний моніторинг цін на основні продовольчі товари, що реалізуються в роздрібній мережі та на продовольчих ринках (за даними райдержадміністрацій та виконкомів міських рад). А також — середніх рівнів цін на основні соціально значущі товари та паливно-мастильні матеріали (за інформацією органів статистики). Результати моніторингу оприлюднюються на офіційних вебсайтах Департаменту та облдержадміністрації.

За повідомленням Департаменту розвитку економіки
та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації