05 березня 2020

        

Розпочато підготовку до щорічного конкурсу-премії «Гордість району»

 

       З метою створення умов для підвищення професійної майстерності працівників різних галузей господарства; розвитку лідерства у суспільному житті району; активного залучення мешканців району до життєдіяльності їх громад; виховання у жителів району відчуття гордості за свою плідну працю; формування бажання у підростаючого покоління досягати нових успіхів заради процвітання рідного краю, а також для виявлення видатних і талановитих особистостей, відзначення інтелектуальної та професійної еліти району, нагородження громадян за найбільш вагомі професійні досягнення в Ніжинському районі проводиться щорічний конкурс-премія «Гордість району».

Цього року визначаємо кращих з кращих в наступних номінаціях:

1. «Керівник» - відзначаються особи підприємств різних сфер, які є керівниками, показники роботи яких демонструють динамічність соціально-економічного, наукового та культурного розвитку, які мають в наявності системи заохочення працівників, корпоративні традиції, створюють сприятливі умови праці та інше.

2. «Місцеве самоврядування» – сільським та селищним головам, депутатам місцевих рад усіх рівнів, посадовим особам місцевого самоврядування, які зробили значний внесок у становлення та розвиток місцевого самоврядування, досягли визначних успіхів у державній, громадській та інших сферах діяльності.

3. «Сільське господарство та промисли. Підприємництво» – працівникам агропромислового комплексу, головам фермерських господарств, працівникам у галузях рослинництва, тваринництва, мисливства, лісового та рибного господарства, які досягли значних успіхів у розвитку сільськогосподарського виробництва, підвищенні культури землеробства, забезпеченні населення високоякісною продукцією; особам, які досягли значних успіхів у підприємницькій діяльності (своєчасна сплата податків, створення робочих місць, тощо), зробили значний внесок у соціально-економічний розвиток та підвищення іміджу району.

4. «Соціальний захист» - працівникам установ, організацій, підприємств соціальної сфери, органів праці та соціальної політики за вагомий особистий внесок у вирішення проблем соціального захисту громадян, соціальної реабілітації осіб, які потребують піклування, у розвиток соціально-трудових відносин, за високі досягнення у праці.

5. «Охорона здоровя» – працівникам сфери охорони здоров’я за впровадження новітніх технологій, сучасних методів діагностики та лікування, активну санітарно-освітню та профілактичну роботу,  інші вагомі здобутки  на ниві охорони здоров’я населення району.

6. «Освіта» – працівникам дошкільних, шкільних і позашкільних навчальних закладів, за плідну науково-педагогічну діяльність, впровадження сучасних методів навчання та виховання молоді.

7. «Культура і мистецтво» – працівникам закладів культури, учасникам художніх колективів, аматорам, діячам образотворчого, монументального, декоративного та прикладного мистецтва, майстрам народної творчості за особливий внесок в розвиток культури району або створили видатні твори, що дістали високу оцінку громадськості.

8. «Фізична культура і спорт» – фахівцям і організаторам фізкультурно-спортивного руху, видатним тренерам, викладачам фізкультурно-оздоровчих і спортивних навчальних закладів та іншим працівникам фізичної культури і спорту, спортсменам за досягнення високих результатів у спортивних змаганнях, вагомі заслуги в підготовці спортивних кадрів.

9. «Громадський діяч» – непересічні особистості, діяльність яких характеризується активною громадською діяльністю у всіх сферах життя району; представники громадських організацій та відомі громадські діячі за активну участь у суспільно-громадському житті району.

10. «За мужність і патріотизм» - особи, що мають особистий вагомий вклад у захисті Вітчизни; особистий внесок у наданні благодійної допомоги для учасників АТО та людей, що опинилися у складних життєвих умовах; військовослужбовці, працівники Збройних Сил України, правоохоронних органів за активну участь у справі зміцнення оборони, законності, правопорядку, захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій; соби, які відзначилися героїчним вчинком здійснили особистий внесок у рятуванні життя, здоров’я людей та їх майна.

11. «Майбутнє Ніжинщини» - дітям та молоді, у яких можна побачити великі перспективи на майбутнє, які займаються улюбленою справою, розвиваються та прославляють Ніжинський район на конкурсах, змаганнях, виставках тощо.

12. «Родина року» - сім’я, яка відзначилася у вихованні 2 і більше дітей, є громадянсько- активною, має досягнення в галузях культури, спорту, організації дозвілля. Демонструє найкращі традиції української сім’ї.

13. «Вільна номінація» - визначається членами Оргкомітету для відзначання громадян, які протягом року досягли виняткових результатів у галузі, непередбаченій у переліку номінацій або є ініціаторами, учасниками, організаторами резонансних подій, що за своєю значущістю примножують славу Ніжинщини, слугують піднесенню іміджу району; достойні відзнаки за втілення у життя цікавих ідей, проектів, відкриття нових імен, тощо.

Надавати пропозиції щодо претендентів на присвоєння почесного звання «Гордість району» можуть керівники установ та організацій, трудові колективи, громадські організації, об’єднання громадян та ін. (не допускається лише самовисування).

Пропонуємо Вам долучитися до організації конкурсу-премії та надати пропозиції щодо визначення найкращих представників Ніжинського району, які власною працею та життєвою позицією прославляють свою малу батьківщину.

Для участі в конкурсі керівниками трудових колективів, професійними спілками, громадськими організаціями, об’єднаннями громадян подаються наступні документи:

1. клопотання про присвоєння премії «Гордість району»

2. анкету претендента з характеристикою заслуг особи, які стали підставою для порушення клопотання. Головним критерієм при цьому мають бути наявність визначних показників, високих здобутків у професійній діяльності, активна участь у суспільному житті колективу, громади протягом поточного року

3. згода на обробку персональних даних

4. фото-портрет претендента високої якості (студійне) та 5-6 фото, які розкривають особу як таку, яка дійсно заслуговує отримати відзнаку «Гордість району» в обраній номінації. Всі фото надаються у цифровому форматі.

Відповідний пакет документів необхідно подати до 20 березня 2020 року відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Ніжинської районної державної адміністрації (м.Ніжин, вул.Батюка, 5а, каб.19) або на електронну адресу: shtainekker_sms@ukr.net.

Зразки документів

 Контактна особа: головний спеціаліст відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Тетяна ЛИСТОПАД, тел. (068) 815-36-92