back

Субсидії без порушень

05 лютого 2020

 

   Житлова субсидія дає змогу найменш захищеним категоріям громадян користуватись житлово-комунальними послугами.  Щоб уникнути порушень, які можуть спричинити припинення субсидії та застосування санкції, дотримуйтеся таких порад:

      Вірно вказуйте у Декларації всіх членів сім‛ї та тих, хто проживає у помешканні. У декларації про доходи і витрати слід указати інформацію не лише про осіб, які зареєстровані та фактично проживають у житловому приміщенні, а і про їх членів сім’ї (чоловіка, дружину, неповнолітніх дітей) – незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання.

      Декларуйте реальні доходи! У Декларації слід задекларувати доходи, інформація про які відсутня в податковій та Пенсійному фонді. Це може бути дохід від здачі майна в оренду, доходи від реалізації власної продукції, майна, недекларовані доходи отримані під час роботи по договору, стипендії, інші надходження (в тому числі –закордонні перекази).

      Не приховуйте справжній майновий стан! Не забудьте зазначити: будинки і квартири, транспортні засоби, земельні ділянки, інформацію щодо придбання протягом року майна, товарів чи оплату послуг на суму від 50 тисяч гривень.

      Повідомляйте про зміни вчасно! Якщо під час отримання житлової субсидії у Вас змінився склад сім‛ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, з‛явився транспортний засіб з датою випуску до 5 років, було придбано майно, товари або сплачено послуги на суму понад 50 тисяч гривень – слід повідомити про це органи, що призначають субсидію, протягом 30 календарнихднів.

      Також врахуйте: якщо хтось із членів сім‛ї вийшов на пенсію – Ваш розмір субсидії може бути збільшено.