back

Легалізація трудових відносин – вимога сьогодення

31 січня 2020

 

  29 січня директор Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського ОЦЗ Володимир Власенко взяв участь у роботі семінару, який проводився проводився  на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука, щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування.

  На семінарі йшлося про переваги легального працевлаштування - це, зокрема, пенсійне забезпечення, соціальна захищеність, право на субсидію, можливість скористатися податковою знижкою у випадках, передбачених законом. Водночас, нагадали роботодавцям, що у разі виявлення неоформлених найманих працівників, законодавством передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій.

  Звертаючись до запрошених на семінар роботодавців, Володимир Власенко наголосив на необхідності ведення свідомого соціально спрямованого бізнесу та нагадав про форми співпраці зі службою зайнятості. Зокрема, про умови компенсації ЄСВ за працевлаштованих безробітних, компенсації витрат на заробітну плату за працевлаштованих осіб із числа ВПО, про організацію тимчасових оплачуваних робіт, про можливість професійної підготовки кадрів на замовлення роботодавців.