back

Ніжинський агротехнічний коледж утворив Раду роботодавців

15 січня 2020

І сьогодні, 15 січня, відбулось перше її засідання. Участь у роботі Ради узяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак, голова районної ради Олег Бузун, директор Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Володимир Власенко та безпосередні роботодавці випускників агротехнічного коледжу– представники підприємств Ніжинщини.

 

Як пояснила директор навчального закладу Олена Литовченко, робота Ради направлена на обговорення конкретних шляхів співпраці коледжу із підприємствами, зокрема задля покращення якості освіти, підвищення мотивації робітничої професії та здобуття студентами фахових знань і досвіду.

 

Перш за все вона представила коледж, зауважила, що серед навчальних закладів фахової передвищої освіти в області Ніжинський агротехнічний коледж один із найкращих та найбільших. Серед 108-ми аграрних коледжів України займає 8 сходинку за різними напрямками оцінювання. Наразі тут навчається 584 студенти, працює 66 педагогів. Та фаховий працівник – той, що має досвід роботи та практичні навички, здобути які можна під час практичних занять, екскурсій, навчальних та виробничих практик на підприємствах, - переконана Олена Литовченко. З деякими така співпраця існує вже багато років і випускники закладу навіть стають постійними їх працівниками.

 

Під час активного діалогу присутні зійшлись на думці, що престиж робітничої професії сьогодні в Україні втрачений, при цьому заробітна плата таких фахівців в рази більше деяких професій, що потребує здобуття вищої освіти. На конкретних змінах у профорієнтаційній роботі наголосив директор центру зайнятості Володимир Власенко.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив, що рівень якості освіти потрібно підвищувати ще у школах, і не лише новими підходами у методах викладання, а й у створенні належних матеріально-технічних умов для школярів та учителів. Він також переконаний, що держава має забезпечити випускнику перше робоче місце, - ось тоді й будуть фахові працівники із практичним досвідом роботи.

 

На важливості підтримки держави наголосив і голова районної ради Олег Бузун, зокрема в напрямку допомоги організації і розвитку бізнесу, сільського кооперування. Адже переважна більшість студентів агротехнічного коледжу – сільське населення, яке повинно повертатися додому і мати там робоче місце або створювати його самостійно.

 

У результаті роботи Ради роботодавців деякі представники підприємств одразу висловили свою підтримку в організації виробничих практик для студентів та в питанні працевлаштування випускників, деякі вирішили обдумати пропозиції.

 

Довідково варто зауважити, що Ніжинський агротехнічний коледж проводить навчання за спеціальностями: агроінженерія; електроенергетика, електротехніка та електромеханіка; облік і оподаткування; автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології; комп’ютерна інженерія; транспортні технології (автомобільний транспорт).

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА