back

Ніжинський район з бюджетом на 2020 рік

20 грудня 2019

Сьогодні відбулась 25-а сесія районної ради 7 скликання, яку провів голова районної ради Олег Бузун. Участь у засіданні взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ, громадських організацій, сільські голови та ЗМІ.

 

Перед початком сесії очільники району привітали із 60-річчям депутата районної ради Дмитра Примака та відзначили спільною грамотою за багаторічну сумлінну працю, відповідальність і активну депутатську позицію.

 

З-поміж 46-ти питань порядку денного найголовнішими були – про районний бюджет 2020 року та затвердження низки цільових програм. Районний бюджет був прийнятий в цілому. Підтримали Програму економічного і соціального розвитку району, Програму покращення матеріально -технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони, правоохоронних органів, військових частин, що дислокуються на території Ніжинського району, шефської допомоги військовим частинам, забезпечення проведення заходів з мобілізаційної підготовки, мобілізації, територіальної оборони та призову громадян на строкову військову службу та заклали на її виконання 110 тис. грн., внесли зміни до Програми забезпечення пожежної безпеки на території Ніжинського району на 2016 - 2020 роки із фінансуванням 300 тис. грн., вперше затвердили Програму матеріально-фінансового забезпечення діяльності мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі та заклали 20 тис. грн. на паливо. Як і минулого року, затвердили ряд Програм по відшкодуванню різних пільг окремим категоріям громадян в тому числі за користування автобусним і залізничним транспортом, а також витрат за надані комунальні послуги членам сімей загиблих військовослужбовців. Також вирішили виділити 50 тис. грн. на лікувальне харчування тяжкохворій дитині із с. Талалаївка.

 

Крім того, затвердили Програму фінансової підтримки Ніжинської центральної районної лікарні і вирішили створити спостережну (наглядову) раду цієї медичної установи, у складі 5-ти осіб.

 

Своїми рішеннями депутати призначили директором Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» Андрія Дзюбу, затвердили план роботи районної ради на І півріччя 2020 року та структуру апарату районної ради.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував голові районної ради Олегу Бузуну та голові постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку району та комунальної власності Володимиру Другакову за плідну й конструктивну роботу у прийнятті районного бюджету на наступний рік.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА