back

Підвели підсумки відпочинково-оздоровчої кампанії 2019 року

19 грудня 2019

Учора, 18 грудня, відбулось підсумкове засідання районної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, яке провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

 

Головною темою засідання стало підведення підсумків відпочинково-оздоровчої кампанії у 2019 році, аналіз результатів організації якісних та безпечних послуг і спроможності вирішення непростих завдань. Доповідав з цього питання завідувач сектора сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер. Він повідомив, що на оздоровчо-відпочинкову кампанію було використано 620 тис. грн., в тому числі позабюджетні кошти. Майже 200 тис. із районного бюджету використали на закупівлю путівок до санаторію «ім. С. Лазо» на узбережжі Чорного моря, де оздоровилося 30 дітей. У порівнянні з минулим роком послугами було охоплено більше дітей району – 87,2 % ( у 2018 році 68,8 %). 605 дітей - організованими формами відпочинку, 229 – забезпечені оздоровленням. Найбільша увага приділялася дітям пільгових категорій (сироти, позбавлені батьківського піклування, з особливими потребами, з малозабезпечених та багатодітних родин, діти учасників АТО та чорнобильці, талановиті й обдаровані та інших категорій, загалом 699 дітей).

 

Організованим відпочинком діти району були забезпечені на базі закладів освіти у пришкільних таборах з денним перебуванням. Зміна тривала 14 днів. За цей час для них проводились виховні заходи, екскурсійні поїздки, спортивні змагання, загалом цікаве та насичене дозвілля.

 

За результатами організації відпочинку було визначено три кращі пришкільні табори у щорічному районному конкурсі. Переможців відзначили прямо під час підсумкового засідання комісії. Вручив дипломи та цінні подарунки голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, а також подякував кожному за роботу і батьківську турботу про дітей. Так, І місце здобув пришкільний табір відпочинку Липоворізького НВК І-ІІІ ст. (керівник табору Марина Ігнатенко), ІІ місце – табір Перемозького НВК І-ІІІ ст. ( керівник Світлана Шевчун), ІІІ місце – табір Перебудівської ЗОШ І-ІІ ст. ( керівник Людмила Малько).

 

Марина Ігнатенко, керівник Липоворізького табору відпочинку «Веселка», поділилась досвідом роботи під час засідання комісії. Інформативні слайди з безліччю фотографій довели, що кожен день діти проводили весело, змістовно, а головне – цікаво.

 

Крім того, під час засідання комісії начальник Ніжинського МР управління ГУ Держпродспоживслужби Віктор Рафальський та заступник начальника Ніжинського МРВ УДСНС Сергій Шевченко озвучили оцінку готовності до відпочинкової кампанії та організацію роботи пришкільних таборів згідно вимог держпродспоживслужби і дотримання правил протипожежної безпеки.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА