back

Вшанували подвиг учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

16 грудня 2019

Указом Президента України 14 грудня було визначено як День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня 1986 року завершились роботи по будівництву саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. У цей день ми вклоняємося перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів. Не дивлячись на відсутність обладнання, інструкцій та досвіду вони робили все, що від них залежало, самі не розуміючи того, що здійснюють справжні геройські вчинки.

 

Подякувати живим ліквідаторам та вклонитися низько перед пам’яттю тих, хто рятував усіх нас від безжального атому ціною власного життя, зібралися керівництво району, Лосинівської ОТГ, школярі та громадськість у підніжжя пам’ятного знаку загиблим учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС у смт Лосинівка.

 

Пам’ять – це єдина і справжня людська подяка. Я дуже хочу, аби стежка до цього пам’ятного знаку ніколи не заростала, аби підростаюче покоління знало правду про «наслідки» мирного атому, а також знало імена своїх земляків, які захистили їх майбутнє народження, - говорив під час мітингу голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Разом з іншими виступаючими посадовцями, головою Лосинівської ОТГ Володимиром Андрійцем та керуючою справами районної ради Оленою Прищепою, подякував ліквідаторам за подвиг, мужність і самопожертву. А також вручив Почесні грамоти районної державної адміністрації ліквідаторам із с. Галиця Володимиру Турчину та Володимиру Ковтуну.

 

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали до пам’ятного знаку квіти.

 

По завершенню мітингу ліквідатори зібрались у залі Лосинівського будинку культури та поспілкувались із посадовцями щодо соціального захисту, пенсійного забезпечення та отримання медичної допомоги.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА