back

Перевірити стан протипожежної безпеки закладів району та надати пропозиції щодо його покращення - рішення Ради з питань безпечної життєдіяльності населення

11 грудня 2019

У зв’язку з останніми трагічними подіями, що сталися в освітньому закладі м. Одеса та на виконання доручення голови обласної державної адміністрації, відбулося позачергове засідання районної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Участь у засіданні, крім членів Ради, взяли керівники структурних підрозділів у галузі освіти, культури, медицини й соціального захисту населення.

 

Обговорили єдине й нагальне питання – дотримання пожежної безпеки в закладах соціальної сфери та критичної інфраструктури району. Голова райдержадміністрації наголосив на персональній відповідальності керівників закладів за стан протипожежної безпеки.

 

Тому було вирішено в найкоротші терміни працівникам Ніжинського міськрайонного відділу УДСНС провести детальну та всебічну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки закладів соціальної сфери району та надати до районної державної адміністрації перелік виявлених порушень і пропозиції щодо покращення стану пожежної безпеки у вказаних установах. Керівникам закладів перевірити плани евакуації та наявність схем евакуації, плани дій на випадок пожежі, провести практичні навчання з працівниками, учнями, вихованцями з питань евакуації у випадку пожежі, провести з працівниками позачергові інструктажі з питань пожежної безпеки.

 

Крім того, керівникам структурних підрозділів було дано доручення надати районній державній адміністрації пропозиції до Програми забезпечення пожежної безпеки на території Ніжинського району на 2016-2020 роки щодо забезпечення установ первинними засобами пожежогасіння, проведення замірів опору ізоляції та інше, а також обрахувати обсяги необхідних коштів для виконання технічних заходів з покращення пожежної безпеки закладів й установ.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА