back

Школярі Ніжинського району вивчали свої права

11 грудня 2019

У рамках традиційної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» сектором сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації спільно з громадською організацією «МАRТ» для старшокласників Ніжинської району організовано показ мандрівної експозиції «Кожен має знати свої права».

 

Уже сьогодні, 11 грудня, учні Липоворізького, Крутівського, Перемозького, Великодорізького та Кропивнянського освітніх закладів мали можливість ознайомитись із виставленими інформаційними стендами, котрі розмістили у читальній залі Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя.

 

Який їх основний посил, розповів представник ГО «МАRТ» Андрій Кінаш, а також розкрив питання історії походження прав людини, перших офіційних світових документів, які їх визначали, окремі стандарти прав і свобод та права дитини. Загалом виставка покликана стимулювати учасників до вивчення своїх прав, розширювати світогляд загальновідомих знань про права і свободи людини в усьому світі. Крім того, у ході заходу діти переглянули й обговорили тематичні фільми.

 

Мандрівна експозиція виставлятиметься у читальній залі вишу протягом двох днів, яку відвідують школярі десяти навчальних закладів району.

 

Ніжинська районна державна адміністрація висловлює подяку ректору Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя Олександру Самойленку за допомогу в організації виставки - наданні приміщення для її експонування.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА