back

Ми можемо все, тільки крок нам назустріч зробіть

09 грудня 2019

Уже втретє у Ніжинському районі з нагоди Міжнародного дня людей з особливим потребами, що відзначається 03 грудня, відбувається фестиваль особливих талантів «Ми можемо все, тільки крок нам назустріч зробіть». Труднощі, що виникли через відсутність газопостачання у районному будинку культури в с. Талалаївка, не стали на заваді проведення заходу, адже його перенесли на сьогодні, 09 грудня.

 

Кожного року формат свята різний, але його мета та ж сама - виявити творчі здібності у дітей з особливими освітніми потребами, допомогти їм адаптуватися у суспільстві і показати, що незважаючи на фізичні відмінності – вони талановиті й цікаві особистості.

 

Цьогоріч концертну програму для гостей у залі підготували вихованці різних філій районної дитячої школи мистецтв, Зразкового хореографічного ансамблю «Полісяночка» та працівники районного будинку культури. А діти з особливими потребами були активними учасниками у глядацькій залі. Для них працювали майстерня декоративно-прикладного мистецтва районного інклюзивно-ресурсного центру, аквагрим від викладачів малювання школи мистецтв, виставка вишитих бісером картин Юлії Кантур, усі разом діти брали участь у хореографічному флеш-мобі, писали свої побажання на дошці «Країни мрій» і відправляли листи Святому Миколаю.

 

Ведуча заходу Світлана Мунтянова познайомила присутніх у залі із кожним учасником фестивалю. Вони, хоч і соромлячись, але розповідали про себе, свої захоплення і здібності. Серед них – учасники різноманітних спортивних змагань, автори власних віршів, вокалісти й читці тощо. Кожен від організаторів свята отримав подарунок, а головне гарний настрій і цікавий насичений день.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, вітаючи учасників фестивалю, звернувся до присутніх батьків, аби вони якомога більше уваги приділяли своїм особливим дітям та давали їм можливість розвиватися, брати активну участь у суспільному житті, адже це стане їм у нагоді на життєвому шляху. А ще Вячеслав Анатолійович закликав присутніх вірити у своїх дітей.

 

Подякувала усім учасникам й організаторам фестивалю і заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко за яскравий і цікавий захід. Вона вкотре переконалась, що діти з особливими потребами можуть усе, а потребують лише уваги, підтримки та кроку назустріч.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА