back

Тринадцять населених пунктів залишились без газу. Роботи з відновлення газопостачання розпочалися

29 листопада 2019

Під час проведення сільськогосподарських робіт 28 листопада технікою ТОВ «АПК Магнат» біля села Синдаревське Безуглівської сільської ради було пошкоджено державний розподільчий міжселищний газопровід високого тиску, діаметром 159 мм, внаслідок чого без газу залишилось 12 населених пунктів Ніжинського району (Крути, Бакланове, Поляна, Талалаївка, Безуглівка, Синдаревське, Курилівка, Пашківка, Переяслівка, Бурківка, Перебудова, Почечино) та 1 Ніжинської міської ОТГ (Кунашівка).

 

Сьогодні, 29 листопада, о 8 годині ранку відбулось розширене засідання позачергової районної комісії ТЕБ та НС, під керівництвом голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина та за участі директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергія Болдирєва, директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Володимира Кривенка та керівників спеціалізованих служб, голів сільських рад, представників структурних підрозділів РДА.

 

Під час роботи комісії було прийнято ряд рішень обов’язкових до виконання. Роботи по ремонту газопроводу працівниками Ніжинського відділення Чернігівгазу розпочати сьогодні, 29 листопада. У найближчі дні здійснити подвірний обхід абонентів, а їх близько 2300, відключити кожного від газових мереж, а потім, відповідно, після завершення ремонтних робіт і перевірки газопроводу на герметичність (а це близько доби) почергово здійснити пуск газу.

 

Соціальним працівникам доручено здійснити обхід домівок соціально вразливих верств населення. У Ніжинській центральній районній лікарні передбачені місця для надання їм та дітям медичної допомоги. Крім того, для дітей із родин, що опинились у складних життєвих обставинах, зарезервовано місця у Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та є можливість направити їх на відпочинок до санаторію «Зелений гай» м. Чернігів.

 

Освітній процес у школах і навчально-виховних комплексах, у зв’язку з дотриманим температурним режимом у приміщеннях, на сьогодні не припинено. Надалі будуть прийняті відповідні рішення.

 

Звертаємось до всіх відключених абонентів, зберігайте спокій, роботи по ліквідації аварії уже розпочалися. При обігріву своїх домівок пічним опаленням та електрообігрівачами прохання відповідально ставитись до пожежної і особистої безпеки.

 

У приміщеннях сільських рад функціонують пункти обігріву.

 

Ніжинська районна державна адміністрація тримає на постійному контролі вирішення даної проблеми і повідомлятиме про хід ліквідації аварії й подальших дій. У разі виникнення проблемних питань звертайтесь за телефоном приймальні Ніжинської РДА (04631) 7-31-29.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА