back

Про реалізацію стратегії профілактики соціального сирітства та розвиток фізичної культури та спорту у районі говорили на засіданні Колегії РДА

29 листопада 2019

       Сьогодні, 29 листопада, відбулось розширене засідання Колегії районної державної адміністрації, яке провів перший заступник голови РДА Сергій Батрак.

     Про стан виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 12.08.2013 р. №209 «Про затвердження районного плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року» інформували в.о. начальника служби у справах дітей Дмитро Хоренко та  в.о. директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос.

   Станом на 01.11.2019 року службою у справах дітей влаштовано до сімейних форм виховання 19 дітей, які набули статус дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

   Значна робота проводиться із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Упродовж 9 місяців 2019 року було проведено 50 профілактичних рейдів з метою виявлення бездоглядних дітей, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з метою здійснення їх соціально-правового захисту та запобігання виходу із сімейного середовища.  Виявлених  під час рейдів дітей поміщено до центру соціально-психологічної реабілітації та до дитячого відділення Ніжинської ЦРЛ, деяких неповнолітніх попереджено про адміністративну відповідальність за вчинення правопорушень. Ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків 13 батьків.

    За 9 місяців 2019 року соціальним супроводом працівників районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було охоплено 54 кризові родини, в яких виховується 111 дітей. Цим сім'ям надавалася різна соціальна допомога: у працевлаштуванні, влаштуванні на навчання, поверненні дітей із закладів державного утримання до біологічної родини, допомога у відновленні та оформленні документів, оформленні різних видів соціальних допомог, сприяння в лікуванні та оздоровленні, отриманні гуманітарної допомоги та інше. Під соціальним супроводженням фахівців Центру перебуває і 7 прийомних сімей, в яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

      Про роботу в напрямку розвитку фізичної культури та спорту в районі доповідав завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер. Він детально зупинився на фізкультурно-оздоровчих, спортивно-масових заходах і спортивних змаганнях, які були проведені в Ніжинському районі упродовж року, діяльності Ніжинської районної ДЮСШ «Колос», розвитку масового спорту у сільській місцевості тощо. Що стосується розвитку спортивної інфраструктури району, цього року введено в дію два спортивні майданчики. Це мініфутбольне поле з штучним покриттям і трибунами в с. Ніжинське та спортивний майданчик зі штучним покриттям на території НРО ВФСТ «Колос». Актуальним залишається будівництво в районі «Сільського центру розвитку фізичної культури та спорту». Реалізація проекту планується на місці недобудованого спортивного комплексу у с.Талалаївка. Проектно-кошторисну документацію уже розроблено.

  Про діяльність громадської організації «Федерація футболу Ніжинського району» у 2019 році розповів її голова Олексій Чернета.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації