back

Вибір ОТГ залежить виключно від думки більшості громадян - Оксана Мелашенко

28 листопада 2019

Сьогодні відбулась виїзна приймальня Ніжинської районної державної адміністрації на базі Колісниківської сільської ради.

 

З жителями громади провели зустріч заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, завідувач сектору з юридичних питань та звернень громадян Олена Дяченко та головний спеціаліст відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення Олена Подзолкова.

 

До роботи приймальні долучились сільській голова Анатолій Рибка та депутат районної ради Лариса Рибка. Найбільш обговорюваним було питання продовження впровадження реформи децентралізації і перспективи доєднання Колісниківської сільської ради до вже існуючих ОТГ.

 

Оксана Мелашенко наголосила: Колісниківська сільська рада межує з трьома ОТГ - Талалаївською, Вертіївською та Мринською (Носівського району). Вибір ОТГ залежить виключно від Колісниківської громади, від побажань більшості жителів населених пунктів та тих переваг, які вони отримають від доєднання. Вона також пояснила існуючі механізми врахування думки громадськості, а це громадські слухання, загальні збори громадян чи подвірне опитування, та прийняття відповідного рішення сесією Колісниківської сільської ради.

 

Крім того, присутніх цікавили питання отримання субсидій на житлово-комунальні послуги й пільги, отримання земельних ділянок тощо. Деякі відповіді громада почула одразу, деякі питання потребують додаткового часу для вивчення. Але роз’яснення будуть надані обов’язково, - пообіцяли посадовці.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА