back

Тільки гідні люди достойні свободи

21 листопада 2019

Такими словами заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко завершила захід, присвячений Дню Гідності та Свободи під назвою «Шляхами Небесної Сотні».

 

Патріотичну годину підготували працівники районної центральної бібліотечної системи й будинку культури і провели сьогодні для школярів Ніжинщини у приміщенні РБК. Адже саме молодь здатна до змін, і саме дії молоді стали каталізатором двох українських революцій. Тож в першу чергу молоде покоління, виховане в дусі патріотизму, у небайдужості до дій влади, у здатності керувати суспільними процесами, може змінити долю країни й подарувати їй щасливе майбутнє. У цьому переконані спікери заходу заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко та доктор історичних наук, доцент, учасник Революції Гідності та АТО Євген Луняк.

 

З присутніми у залі вони поділились спогадами про Помаранчеву Революцію та Революцію Гідності, закликали школярів пам’ятати про ці події в історії сучасної України, котрі об’єднали усю націю у визначенні самоідентичності, вільнодумства й гідності.

 

Ведуча заходу – бібліотекар Талалаївської сільської бібліотеки Валентина Матюшенко нагадала кожному про самовіддану боротьбу на Майдані нашого земляка – Героя України Віктора Орленка, життя якого обірвалося 3 червня 2015 року від отриманої снайперської кулі в голову у лютому 2014-го. Він пішов шляхом Небесної Сотні, прагнучи до змін в Україні, борючись за свободу й право на гідність кожного з нас.

 

Наше право на свободу воїни продовжують виборювати своєю кров’ю і досі на сході України. А в тилу, не маючи в руках автомата, українці захищають свою державу словом, доброю справою, підтримкою, відданістю. Усе це – боротьба за нашу свободу, адже, як слушно зауважив Євген Луняк, свобода - не те, що дається безкоштовно.

 

По завершенню заходу його учасники разом із Оксаною Мелашенко відвідали могилу Віктора Орленка, який похований у с. Талалаївка, та поклали квіти, віддавши свою шану Герою.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА