back

Освоєння коштів державної субвенції та ДФРР, підготовка бюджету на наступний рік – основні питання розширеної наради

18 листопада 2019

 

    Сьогодні голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів розширену робочу нараду за участі своїх заступників Сергія Батрака, Оксани Мелашенко, керівника апарату Тетяни Липко, керівників структурних підрозділів РДА та районних установ.

   Серед озвучених питань —освоєння коштів освітньої субвенції з державного бюджету на забезпечення санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти та коштів Державного фонду регіонального розвитку. Як зауважив Вячеслав Івашин, будівництво та реконструкцію відповідних об’єктів, що фінасуються за рахунок цих коштів необхідно закінчити до кінця поточного року. Це, зокрема, Безуглівський навчально-виховний комплекс І-ІІІ ступенів, внутрішні санвузли у Крутівській, Ніжинській та Галицькій ЗОШ.

    Начальник фінансового управління Світлана Алемша зазначила, що продовжується погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та наголосила, що на даний час управління займається підготовкою районного бюджету на 2020 рік. Особливістю цьогорічного бюджету є те, що він буде значно меншим минулорічного, у зв’язку з тим, що декілька сільських рад увійшли до складу ОТГ. А тому може виникнути питання щодо скорочення фінансування районних установ.

    Головний лікар НКП «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар повідомив про закінчення роботи пересувного флюорографа, яким обстежено жителів 16-ти сіл. Також було обговорено питання про облаштування у районі пунктів здоров’я.

   Про монетизацію пільг та субсидій, призначення різних видів соціальних допомог доповідав начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун.

      Присутні також обговорили заходи, що відбудуться на цьому тижні, зокрема  в рамках відзначення у районі Дня Гідності і Свободи. Так, 21 листопада, на базі районного будинку культури буде проведена патріотична година «Шляхами Небесної Сотні», а 22 листопада - організована тематична екскурсія до м.Києва для учнів 10-11-х класів.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації